Europeiske- og amerikanske studier

Publisert 21. nov. 2016 06:27

Det skjedde. Det som alle lo av og mente var totalt umulig for et år siden har nå skjedd. Donald Trump skal bli USAs neste president. Dagen etter valgt var Berkeley var i fyr og flamme. Å gå rundt på campus dagen etter valget var å være vitne til noe historisk, men samtidig noe vanskelig. Det var så mange som hadde det så vondt.

Publisert 13. okt. 2016 17:55

Gjesteinnlegg skrevet av mamma, Kari Kolstad.

Det var en lang og frustrerende prosess fra bekreftelsen kom om plass på UC Berkeley til vi delte en litt tårevåt avskjed på Gardermoen i august. Det hadde vært mange spørsmål og få svar for student og foreldre. Det var derfor godt å bli møtt av en fornøyd Berkeley-student på Oakland airport, da vi, mamma og pappa, kom på besøk i høstferien. 

Publisert 20. sep. 2016 19:57

Jeg har fått fag! Jeg tar 4 fag og 15 units her. Det vil si tre fag som gir 4 units og ett fag som gir 3 units. De er: Society and technology (4), Innovation and Entrepreneurship (4), Viritual Communities and Social Media (4) og Global Elites (3). 

Publisert 12. aug. 2016 19:42

Good morning from the San Francisco bay!

Nå er jeg på plass i San Francisco, California! Skal i skrivende stund snart sjekke ut av hotellet jeg har bodd på de siste 2 nettene og reise til den lille leiligheten jeg skal dele med 3 andre norske jenter. Jeg startet reisen min hit kl. 5 norsk tid den 10. august, og jeg bare advarer med én gang - det var ikke spesielt gøy.

Publisert 26. juni 2016 19:58

Hei!

Mitt navn er Tonje og til høsten er jeg student ved University of California, Berkeley. Go Bears! Om jeg gleder meg? Ja! Om jeg er nervøs? JA! Om jeg angrer? Ja, litt, og det er nettopp dette jeg tenkte mitt første innlegg her på uio-bloggen min skal handle om. Så, istedenfor å ha en pinlig introduksjon av meg selv hopper jeg heller rett i det jeg er her for å gjøre. Nemlig, å fortelle deg om mitt semester i San Francisco og prosessen for å komme dit. 

Publisert 2. juni 2016 14:53

Som et avsluttende innlegg på denne reisebloggen fra Toulouse, tenkte jeg det kunne være greit å komme med noen tips: hva bør man huske på før man drar? og hvordan er egentlig livet i Toulouse?

Publisert 26. mai 2016 13:33

Nå er eksamensperioden ferdig for min del. Det har vært mye å gjøre, men med to uker ferie (leseuker) før eksamensperioden startet, har det gått bra. Dette semesteret hadde jeg fem eksamener, og selv om de var spredt utover to uker var det fint å ha god tid til lesing.

Publisert 19. mai 2016 12:17

Om du skal på utveksling til Toulouse, er dette noe å få med seg! Denne språkkaféen arrangeres av ENS, som er Erasmusorganisasjonen på et av de andre universitetene i Toulouse, men arrangementet er åpent for alle interesserte!

Publisert 7. mars 2016 15:09

Fra den 5. – 8. februar var jeg på helgetur i Lyon og Marseille sammen med en kompis jeg ikke hadde sett på tre år. Det var veldig fint å se både han og to nye, franske byer.

Publisert 20. feb. 2016 15:47

Jeg er inne i den femte uka med forelesninger på universitetet, og jeg er veldig fornøyd med valg av fag og ikke minst hvordan timeplanen endte opp med å se ut (skole fra mandag til onsdag, woop woop). 

Publisert 23. des. 2015 09:55

I skrivende stund sitter jeg på et hotellrom i Tel Aviv, og gleder meg over at ferien er godt i gang! Juleferien min blir i Israel, og her er planene å oppleve, slappe av og lese til eksamen. For når jeg reiser tilbake til Toulouse er det eksamensperiode fra 4-17 januar, rett før semester to begynner.

Publisert 1. des. 2015 15:52

Noe av det beste Norge har å by på, som jeg ikke får tak i her, er jo Freia melkesjokolade. Derfor tror jeg alle vi har hatt besøk av, har vært nødt til å ta med seg nettopp dette.

Publisert 5. nov. 2015 18:38

Det er november, og høsten her er definitivt, etter min smak, bedre enn i Norge. Jeg vil ikke gni det inn, men de siste ukene har vært så fine! 20 grader, sol og ferie. Det er selvfølgelig ikke sånn hver eneste dag, men ofte og det er veldig deilig.

Publisert 21. sep. 2015 19:39

I dag var første offisielle skoledag på Université Toulouse Jean Jaurès, og selv om jeg har hatt to forelesninger, finner jeg skolesystemet veldig forvirrende. I hvert fall for oss som er ERASMUS-studenter.

Publisert 7. sep. 2015 10:37

Hei, og velkommen til min reiseblogg! 

Jeg heter Trine Sannesmoen, jeg er 21 år og jeg tar en Bachelor i fransk ved Universitetet i Oslo. Jeg skal tilbringe de to neste semesterne i Toulouse, og på denne bloggen kan du lese litt om hvordan jeg har det og hva jeg gjør. Også kan du gjerne kontakte meg om det er noe du lurer på: trinsann@student.ilos.uio.no

Publisert 6. aug. 2014 12:46

Siste eksamen er unnagjort og ferien som skal nytes i den samme byen som har vært studieplassen min det siste året, har begynt. Nå skal tiden nytes med massevis av nye venner som har tatt i mot meg med åpne armer fra første dag og som alltid har vært vennlige og inkluderende.

Publisert 31. juli 2014 18:26

Ciao a tutti! Da var mitt Erasmusopphold over, og det har vært splendido! 

Publisert 14. mai 2014 18:52

På Velkomstdagen ble alle Erasmusstudenter oppfordret til "work hard, play hard". Den første tiden før leksjonene startet ble det mye lek og gøy i den nydelige byen min, mye organisert gjennom Erasmusorganisasjonen ESN ASE ROMA. Etterhvert som forelesningene startet opp i midten av mars ble det mindre og mindre pizza, aperitivo og sightseeing.

Publisert 11. mai 2014 20:17

Jeg fikk en myk start på studieåret mitt da jeg fant ut at jeg hadde blitt tildelt en fadder. En italiensk gutt fra fakultetet mitt hadde meldt seg opp til en fadderordning organisert av Sapienza, og på min første Romadag sendte han meg en mail om at han kunne vise meg rundt på campus og hjelpe meg med å finne aulaene hvor leksjonene mine finne sted.

Publisert 7. mai 2014 18:22

Ciao! Tenkte jeg skulle fortelle litt kjapt og greit om universitetet mitt.

Publisert 6. mai 2014 22:07

Ciao a tutti, jeg heter Stine og skal dele litt fra min hverdag og studietid i den italienske hovedstaden med dere.

Publisert 15. mars 2014 09:16

Heisan, nå har jeg ikke hatt tid til å blogge siden før jul og det er på grunn av at jeg har måttet forberede meg til eksamens perioden som har vært i januar og februar. Nå er den endelig den over og vår semesteret er også igang med nye forelesninger.

Publisert 24. nov. 2013 12:23

Nå som jeg har vært her nede en stund og har funnet meg selv mer til rette og fått opplevd gode og mindre goder sider av byen, føler jeg meg istand til å spre inntrykkene mine videre. Firenze var på 1000 tallet en stor by i datidens målestokk og hadde flere tusen innbyggere og ifølge meg må de ha vært veldig aktive for i det historiske sentrum som jeg tror er bygd rundt den tiden er ikke et lite avgrenset sted.

Publisert 3. nov. 2013 12:27

Vi er godt i gang med undervisningen her nede nå og den første måneden er unnagjort. I Firenze så begynner undervisningen 1 oktober å tar du et fag med 12 studiepoeng så varer undervisningen frem til cirka 20 desember. Tar du fag med 6 studiepoeng så er dere ferdig på halvparten av tiden altså før midten av november. Her så velger man blant disse to gruppene 6 eller 12 studiepoeng.

Publisert 22. sep. 2013 15:00

Jeg har begynt på mitt tredje studieår på språkprogrammet i italiensk og fra starten av var jeg veldig klar på at jeg ville ta ett eller to semestre i Italia for å bli best mulig kjent med språket og kulturen. Ettersom jeg tenkte at ett semester ville gå så fort at følelsen over at jeg ikke har fått nok ut av utenlandsoppholdet mitt ville komme, så har jeg valgt å gjennomføre to semestre i Firenze.