Et blogginnlegg på en dag hvor utveksling kjennes ut som en veldig god avgjørelse

København er faktisk helt utrolig fin og om du har mulighet til å flytte hit så synes jeg du skal gjøre det!

Slik så for øvrig skolegården ut da jeg kom tilbake etter påsken (kanskje jeg burde bli flinkere på å ta bilder litt oftere).

Jeg tror de andre utvekslingsstudentene her ville sagt det samme – og alle andre som har besøkt byen, nesten. Kanskje. Spesielt om våren.

Da jeg kom tilbake hit etter en påskeferie hjemme i Norge (deilig å slippe å kun se rett fram) hadde byen blitt grønn og enda finere. Det var gøy å komme tilbake til noe som virket litt som hjemme, litt kjent. Det var deilig å høre dansk igjen og deilig å handle med danske priser. Jeg hadde faktisk glemt hvor innmari dyrt Norge er i forhold. (OBS! Jeg gjorde en liten endring i forrige blogginnlegg angående boligpriser. Jeg underdrev rett og slett. Det er betraktelig billigere å leie her).

Nå ligger utfordringen i å komme seg gjennom en ganske heavy eksamensperiode samtidig som fristelsene er så alt for mange utenfor lesesalen.

Den sykkelen som jeg så stolt viste frem sist ble for øvrig stjålet noen dager senere. Oppdaget det da jeg skulle finne den igjen utenfor Fredagsbaren på skolen og etter planen sykle bortover til Kødbyen (område med masse og kule utesteder) med noen venner. Litt kjedelig, men ikke sjokkerende. Sånt skjer ikke alt for sjeldent her.

Siden sist har jeg vært på tivoli et par ganger. Det åpnet i begynnelsen av april og føyer seg inn i rekken av gode grunner til å flytte hit for å si det sånn.He he.

Jeg har også kunnet krysse av mer på min må-oppleve-liste for København etter å ha vært på Det Kongelige Teater (så et superfint ballettstykke) og Statens Museum for Kunst, som også var kjempebra. Og Glyptoteket! Helt utrolig fint. Mye fint å besøke mtp kunst og historie. Har enda ikke vært på Louisiana, det ganske berømte museet for moderne kunst litt utenfor byen, som er nok et must.

En fin ting, eller kan være i alle fall, med København er at folk gjerne kommer på besøk. (Også er det kort vei hjem om man vil det, eller om man må gå på ski i påsken). Når man har besøk gjør man også mange av de morsomme tingene som man kanskje ikke gjør i den hverdagen man ellers skaper seg. Men da er det fint at København i seg selv gjør hverdagen så fin, den også.

- V

Emneord: Det Kongelige Teater, Glyptoteket, Statens Museum for Kunst, Tivoli, besøk, priser, Louisiana, grønt, sykkeltyveri Av Vilde Munden Paalgard
Publisert 5. mai 2014 21:48 - Sist endret 20. juli 2015 16:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere