La vie en France

Første bloggpost fra Rennes!

I januar var det igjen tid for å tenke praktisk og stappe mest mulig i kofferten. Trenger jeg virkelig ti kjoler? Hva med praktisk fottøy spurte min mor. Etter god hjelp fra en venninne som satt på kofferten var jeg klar for et nytt eventyr i Rennes!

     

Rennes ligger i Bretagne og det er lett å komme seg rundt og oppleve hva regionen har å tilby, for eksempel er Mont St. Michel og byen Nantes en togtur unna. Rennes er den største byen i regionen. Den er en kjempe fin by som er et mekka for kunsthistoriestudenter. Her har man bygninger som vitner om de ulike tidsepokene fra middelalderen frem til i dag. Å gå rundt i byen er som en arkitektonisk vandring i tid. Byen oppfordrer også til en kulinarisk reise gjennom byens spesialiteter og jeg har allerede fått meg en favoritt i Galettes (pannekake med diverse topping).

Den franske klisjeen går ut på at ingen snakker engelsk her. Det stemmer ikke. Det er et par stykker i Rennes som gjør det. Ellers går alt på fransk og folk får et underlig blikk og kaldsvetter dersom du spør om de snakker engelsk. Men det er egentlig bare fint. På den måten er franskmenn veldig tålmodige med utlendinger som prøver seg på fransk. De sier alltid ”Nei du er i Frankrike, da må du prøve deg på fransk.” Mistenker at dette kan være en avledningsmanøver. Heldigvis for meg snakket jeg allerede fransk da jeg kom, som gjør det sosiale livet  og studiesituasjonen mye enklere. Men det er mange utvekslingsstudenter her som ikke snakket fransk da de kom og som opplever særdeles bratt læringskurve. Så det går fint det også. Universitetet tilbyr gratis språkkurs det første semesteret og man får god hjelp av kontoret for internasjonalisering.

Språkkurs er selvfølgelig fint og hjelpsomt, men har man virkelig lyst til å beherske fransk er det viktig å få seg franske venner. Det er som regel utenfor universitet man lærer seg språket. Men som med alle språk er det viktig å være oppmerksom på at det er et språk man kan bruke med professoren sin og et du kan bruke blant venner.

Dessuten får du virkelig oppleve kulturen dersom du er med de lokale. I Frankrike står matkulturen sterkt og man møtes ofte for å dele et måltid sammen. Enten hjemme eller på restaurant. De fleste restaurantene tilbyr egne studentpriser som kommer godt med dersom man er lei av at det til tider er såpass rotete på felleskjøkkenet at mattilsynet hadde snudd i døren.

Som student er det mye å gjøre i Rennes. Universitetet har mange studentorganisasjoner som dekker både smale og store interessefelt. Jeg har meldt meg inn i en fotoklubb og ser frem til mange timer i mørkerommet. Ellers er det treningstilbud hvor man kan gjøre alt fra styrketrening til sirkus. Det er også en egen studentkino og mange konserter.

Alt i alt går tiden veldig fort. Vi har allerede kommet til mars og jeg lurer på hvor februar egentlig ble av.

Operaen i Rennes

Dagstur til Mont St. Michel

Dagstur til Nantes

 

Emneord: Rennes, Frankrike, kunsthistorie, Universite de Renne II-Haute Bretagne, master, utveksling Av Annika Hagstrøm
Publisert 9. mars 2014 08:14 - Sist endret 20. juli 2015 18:30

Flott blogg :) gleder meg til

Flott blogg :) gleder meg til fortsettelsen!
Savner kanskje et par bilder av norske nære og kjente som brutalt innkvarterer studielivet ditt og sporadisk forsøker å være linselus under fotograferingsøyeblikkene dine .. ? Eller impulsive gatedansere med humanbiologi og natur som tema. Er dette noe vi får se mere til ?

Skrevet av:

anonym@webid.uio.no - 9. mars 2014 15:03

svar

Takk! det er klart det kommer! 

Skrevet av: Annika Hagstrøm

anonym@webid.uio.no - 9. mars 2014 19:09

Spm vedr utveksling

Hei Annika!

Ville bare si ifra at jeg har sendt deg en
melding til UiO-mailen din :)

Mvh,
Charlotte

Skrevet av:

anonym@webid.uio.no - 22. apr. 2014 18:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere