Vinterferie i arkivet

Da andre nøt solen og det glade liv i Paris dro denne kunsthistoriestudenten til arkivet.

 

Jeg skal skrive masteren min om fransk propagandafotografi så jeg tok meg turen til forsvarets arkiv for fotografi. Så lenge man har med seg pass og anbefalningsbrev fra universitet er det enkelt å få tilgang.

Jeg ble godt tatt i mot, fikk meg fast plass og spiste lunsj med forskere som var interessert i samme tema. Det er jo veldig gøy for en masterstudent å kunne drikke pulverkaffe og diskutere sitt tema med professorer fra Sorbonne. Jeg var redd for at de ikke skulle bry seg med noen uten doktorgrad, men nei, de er vanlige mennesker de også, opplever skrivesperre og angst for at prosjektet deres ikke er relevant nok eller at forskningsstipendet ikke strekker til. Det er betryggende, det er altså normalt å føle seg litt overveldet når man driver med et forskningsprosjekt. Jeg føler det i hvertfall sånn hele tiden.

Jeg vet ikke om det blir mer spennende når man er i et utenlandsk arkiv og snoker rundt i tidligere regimers propagandamateriale enn i Norge. Men det var i hvert fall en magisk følelse når man tok på seg hanskene og dro ut gamle skjøre fotografier fra velvet. Eller når man finner fotografenes notater fra andre verdenskrig hvor de skriver ”jeg vet ikke helt om dette bildet, blir det for mye?”  eller ”det er jo synd med krigen, men med kruttrøyken blir det så fin effekt på bildet!”

Etter intensive dager i arkivet fikk jeg et par venner på besøk fra Norge så da var det på tide å oppleve hva hovedstaden ellers hadde å by på. Det var ikke rent lite og alle klisjeer skulle oppleves.

 

Emneord: arkiv, paris, masteroppgave, forskningsprosjekt, Rennes, master, utveksling, Frankrike, Forskning Av Annika Hagstrøm
Publisert 14. mars 2014 21:31 - Sist endret 20. juli 2015 18:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere