En litt annerledes start på uka

Forrige torsdag, 15.09, var det plutselig noen tidligere studenter som begynte å demonstrere på campus. Har ikke helt skjønt alle grunner for demonstrasjon, men tror det er en blanding av at skolepengene skal øke neste år og noen elever som ble utvist i fjor under andre demonstrasjoner, og de vil nå komme tilbake. Viste seg at dette skulle fortsette fredag og også denne uka. Alle timer ble kansellert for alle studenter på fredag og mandag, og mange er også kansellert i dag (tirsdag). Fikk forøvrig akkurat beskjed om at alle timer er kansellert i dag og i morgen, så ser ut som det blir flere rolige dager! Universitetet i Cape Town oppdaterer situasjonen hele tiden, og også noen av lærerne sender ut mail, så er heldigvis lett å få med seg nye beskjeder. Virker som andre studenter er mer sinte over denne situasjonen enn utvekslingsstudentene, kan ha noe med at de faktisk betaler 6000 US Dollar i semesteret for å studere, noe som er SYKT dyrt for Afrikanere, og nordmenn for den saks skyld... Vi tar nok "gratis" skole litt for gitt. Men den diskusjonen får vi ta seinere! 

Dette gjorde at vi fikk et par ekstra dager uten skole, burde kanskje ha brukt den tiden fornuftig og lest eller skrevet noen av mine 100 essays jeg har før eksamen, men neida. Hadde blitt for dumt å starte med det nå… Så på mandag dro vi på Camps Bay, en strand på andre siden av Table Mountain, og herregud så fint det er der! Det ble en god dag med mye avslapning og god lunsj, man må jo kose seg her nede, dro jo ikke ned hit bare for å studere! Heldigvis er det flere som deler min filosofi, så jeg er ikke alene om å kose meg! Ser ut som vi skal til Kirstenbosh og se på botanisk hage i dag og så blir det vel Cape Point i morgen! Heldigvis er været superfint, så det gjør det bare enda bedre :D 

Andre oppdateringer: I løpet av ferien fikk endelig gjort Table Mountain! 2 1/2 time gåing rett opp i solsteika, ganske slitsomt... Men var verdt det for den syke utsikten vi kom til! Vi gikk også Lions Head og fikk se solnedgangen over Atlanterhavet, og det skuffet heller ikke. 

Emneord: Cape Town, Sør-Afrika, utveksling
Publisert 20. sep. 2016 11:37 - Sist endret 20. sep. 2016 11:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere