This time for Africa

Inngangen til Upper Campus

Endelig er det min tur til å skrive litt om mitt opphold i Sør-Afrika!

Jeg har allerede vært i Cape Town i fem dager nå og gleder meg bare enda mer til resten av oppholdet!

Hele reisen tok omtrent et døgn så jeg var ganske sliten da jeg kom fram, men vi ble tatt veldig godt i mot av hyggelige faddere, eller Orientations Leaders som vi kaller de her. De to første nettene sov alle i studentboliger og det var veldig hyggelig å være alle samlet de første dagene, siden de aller fleste ikke kjente noen da de kom hit. Det var ikke vanskelig å bli kjent med folk for alle er i den samme sitasjonen, og jeg har allerede fått mange gode venner! 

Før jeg reiste ned var det en del som måtte ordnes, jeg måtte skaffe visum, som viste seg og ikke være så lett som jeg hadde trodd... Jeg måtte også få forskjellige helseforsikringer, ta vaksiner og skaffe bolig. Hvis du skal søke visum til Sør-Afrika: SKRIV MED SORT PENN, det er tydeligvis veldig viktig. Du får ikke innvilget søknaden med mindre du har det! Du må også skaffe egen helseforsikring i Sør-Afrika. Det var veldig god oversikt over hvilke vaksiner man burde ha på SiO helse, fikk ordnet det med en gang jeg bestilte time!

Vi måtte søke på bolig online, og da får man forskjellige valg, enten leiligheter eller hus med få eller med mange andre. Jeg valgte et hus i et område kalt Observatory, som trolig er det beste stedet å bo, masse caféer, butikker og puber og shufflebuss like ved som går til skolen. Jeg bor sammen med tre andre jenter, to fra USA og en fra Amsterdam, og de er kjempehyggelige! Jeg er veldig glad jeg ikke bor med nordmenn fordi jeg virkelig ønsket å få "en ny start" og virkelig lære meg å snakke engelsk, og ikke minst skaffe meg nye venner. Foreløpig går alt det veldig bra :)

Cape Town er en utrolig vakker by og jeg er helt forelsket i naturen og de høye fjellene og utsikten over byen fra universitetet. Dette kan jeg bli vant til å se hver dag. Juli er midt på vinteren i Sør-Afrika, selv om det ikke kan måle seg med vinteren i Norge. Men vi oppdaget de første dagene at vi hadde pakket litt lett, da det kun var 6-7 grader på kvelden og i tillegg regnet det en hel dag. De har ikke noe sentralvarme i byggene, så det er veldig kaldt, spesielt på gulvene. Jeg burde definitivt ha pakket ullsokker... Men de siste dagene har det vært strålende sol og 23 grader og man kan gå med shorts, så jeg klager ikke på vinteren!

Emneord: Cape Town, Sør-Afrika, Musikkvitenskap, utveksling Av Maria Evensen
Publisert 11. juli 2016 22:11 - Sist endret 11. juli 2016 22:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere