Siste innspurt!

I løpet av den siste tiden har jeg storkost meg med besøk av Elin, jeg har ridd på islandshest og ellers så sitter jeg mye med nesa ned i bøkene om dagene... Nå er det siste innspurt på universitetet! 

Venninnebesøk, godgjengen på hesteryggen og oppgaveskriving + øl :) 

For 1-2 uker siden fikk jeg besøk av Elin. Det var stor stas, og jeg er veldig takknemlig for at hun tok turen. Vi hadde noen fine, men travle dager sammen. Jeg prøvde å vise henne det beste av Island på en helg. Så da ble det (som vanlig) Blue Lagoon, Perlan og Golden Circle. Same procedure som tidligere. Jeg tenker at jeg så og si nesten kunne jobbet som Golden Circle guide nå ;) 

 

Samme dag som Elin dro, fikk Kirsti besøk. Det var altså noen dager med fullt hus og stormende jubel i heimen. Folk lå på sofaer og på egenkomponerte senger på gulvet. Der det er hjerterom er det husrom :) Det var noen kjekke dager, men det var også godt å krype opp i sin egen seng og bare sove når dyrebutikken var forlatt. En dag dro vi på ridetur. Vi kjørte til en rideskole i Hveragerdi og fikk utdelt hver vår islandshest. For noen fine, søte hester! Så red vi en tur på omtrent to timer. Jeg har lite erfaring med å sitte på hesteryggen, og det er mange år siden sist gang jeg red, så jeg var litt nervøs. Men det gikk faktisk veldig greit. Hesten var snill og det var egentlig ganske enkelt. Jeg kan tenke meg at hestene vi red på er vant med uerfarne turister, og vet hvordan de skal takle dem på best mulig måte. Jeg trivdes godt på hesteryggen, til tross for at hele kroppen min ristet og skranglet når den lille hesten galopperte. Det var spesielt fint å sitte på hesteryggen å se ut over det flotte islandske landskapet. I løpet av den lille rideturen opplevde vi allslags vær. Regn, hagl, sol og vind. Blant annet. Typisk islandsk vær med andre ord. Vi var litt av en gjeng når vi red på rad og rekke i massive orange regnklær. Vår tyske venn Sidney bemerket at vi så ut som "riding construction workers", noe jeg virkelig tror vi gjorde. Vi hadde jo til og med hjelm! Alt i alt var det en fin opplevelse å ri på islandshest. Det var noe jeg følte at jeg burde gjøre i løpet av mitt semester på Island. Så nå kan jeg altså krysse av det på bucketlista.  

 

Ellers er det intense dager på universitetet. I helgen har jeg vært nørd og skrevet eksamensoppgave om mat i middelalderen, og i morgen skal jeg begynne å skrive oppgave i litteraturteori. Det er bare til å brette opp ermene og stå på. Det skal bli godt med juleferie :)      

Emneord: besøk, oppgaveskriving, islandshest, ridetur Av Hanna Værum Anda
Publisert 10. nov. 2015 00:49 - Sist endret 10. nov. 2015 18:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere