Takk fyrir mig og gleðileg jól!

Endelig er eksamensrushet over, og jeg har reist hjem til Norge. Den siste tiden min på Island besto av eksamenslesing og eksamener, masse snø, stormer, betennelse i munnen på grunn av en visdomstann, hygge i Reykjavik og utvask av leilighet samt pakking av flyttelass, og en heller omfattende reise tilbake til fedrelandet. 

Vi var på en flott julekonsert i Hallgrimskirkja med Reykjavik mannskor rett før vi dro hjem til Norge. 

Etter at jeg skrev forrige blogginnlegg kan man si at jeg gikk inn i eksamensboblen. November og litt ut i desember var en hektisk tid med eksamenslesing og oppgaveskriving. Det var (som alltid) utrolig godt å bli ferdig med den siste eksamenen og kjenne på juleferiefølelsen. Denne gledesrusen ble imidlertid litt dempet for min del, ettersom jeg noen dager før siste eksamen begynte å få store smerter i munnen. Jeg satt og leste og dopet meg ned på smertestillende. Dagen etter siste eksamen bestemte jeg meg for å bestille en time på tannlegevakten. Jeg fikk antibiotika for betennelse i munnen på grunn av en visdomstann. Hele denne affæren satte en liten demper på stemningen, men jeg hadde noen fine siste dager i Reykjavik til tross. Jeg hadde kun noen få dager igjen i Reykjavik etter at jeg var ferdig med eksamener, så jeg følte at jeg måtte utnytte tiden best mulig og få sagt hade til vennene mine i Reykjavik før jeg dro. Det var selvsagt noen hyggelige dager, men det ble nesten litt stress også.

 

Det begynte å snø masse i Reykjavik i månedsskiftet november/desember. Ryktet sier at det ikke har vært så mye snø på Island på flere år. Island ble rett og slett forvandlet til et winter wonderland. Foruten om all snøen har Reykjavik også blitt rammet av storm i løpet av den siste tiden. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Huset knirket og skranglet i stormen, og det bråkte fælt når istappene blåste av taket. Heldigvis hadde vi hamstret mat og lagde oss en trygg base inne i dyrebutikken. Så det var faktisk en ganske spennende og kul opplevelse.

 

Dagen før avreise mannet jeg og Kirsti oss opp til å vaske oss ut av leiligheten vår. Det gikk fint når vi først kom i gang, og julemusikk var en god motivasjonsfaktor. Det gikk relativt greit å pakke, men jeg var litt bekymret for vekta på bagasjen. Heldigvis gikk det greit, og jeg fikk sendt baggene mine avgårde til Norge uten større komplikasjoner. Siste kvelden i dyrebutikken var skikkelig rar. Det var merkelig og trist å si hade til naboguttene våre. Vi har bodd sammen i 4,5 måneder, sett hverandre nesten hver dag og funnet på mye gøy sammen. Også drar man hver til sitt. Men jeg fortalte dem at de var velkommen til meg i Norge, og jeg fikk beskjed om at jeg var velkommen til dem i Frankrike. Så kanskje vi ses igjen? Time will show :) Både jeg og Kirsti sov veldig dårlig natten før vi skulle dra. Det var mange tanker som svirret rundt i hodene på oss begge. Jeg syntes det var så rart å tenke på at jeg aldri igjen skulle sove i sengen min i dyrebutikken, samtidig gledet jeg meg enormt masse til å dra hjem. 

 

Reisen tilbake til Norge ble laaang. Vi sto opp omtrent kl 07.00, og tok en taxi til flybussen. Videre fant vi ut at flyet vårt fra Keflavik til Gardermoen var omtrent 1 time forsinket, akkurat nok til at jeg ikke rakk flyet mitt fra Gardermoen til Sola. Etter mye styr og ork, og innsjekk av bagasje på nytt ble jeg ombooket på et fly som gikk fra Gardermoen til Sola kl 19.30, som også var noe forsinket. Jeg var vel hjemme omtrent kl 23. Etter 16 timer på reise var jeg relativt trøtt og sliten, og enormt glad for å være hjemme. Det er visst ikke bare bare å dra fra Island til Stavanger, i alle fall ikke når man har et flyttelass å dra på. 

 

I løpet av de siste dagene har jeg fått vært med kjæresten min, familie og venner. Det har vært veldig godt! Jeg har også stresset litt med å handle julegaver, men nå er jeg endelig ferdig med det ;) Så nå kan julen snart bare komme. Det blir godt når julefreden senker seg. 

 

Jeg er utrolig glad for at jeg valgte å dra på utveksling, og jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte å dra til Reykjavik. Ved å dra på utveksling får en nye perspektiver og en utvider forståelsen for andre kulturer og nye måter å gjøre universitet på. Både på godt og vondt. Jeg er kjempe glad for at jeg har blitt kjent med folk fra mange forskjellige land! Jeg har til tider tenkt at jeg kunne ha trivdes veldig godt med å være på utveksling i en storby som for eksempel New York, Barcelona eller Paris. Reykjavik er ingen storby, og gir en derfor ikke en storbyfølelse. Men det er allikevel en europeisk hovedstad. Byen har mye å tilby og den er svært internasjonal. Det finnes mange koselige cafeer og barer som tilbyr livemusikk nesten hver kveld. Så lenge en trosser vær og vind og pakker seg inn i gode og varme klær og muligens tar litt ekstra C- og D-vitamin kan en virkelig trives med å bo og leve i Reykjavik og en vil se Reykjavik sin sjarm. De koselige og av og til litt shabby og rustne bølgeblikkhusene og de varme og intime cafeene og restaurantene. Og som jeg har nevnt tidligere: Naturen på Island er helt fantastisk! Island er unikt. Jeg vil virkelig anbefale Island som et reisemål. Island bør ses og oppleves. Jeg vil også anbefale utveksling til Island. Jeg er i alle fall glad for at jeg valgte nettopp Island :) 

Emneord: eksamenslesing, eksamen, visdomstann, utvask, hjemreise, betennelse, hygge, pakking, avskjed Av Hanna Værum Anda
Publisert 22. des. 2015 01:47 - Sist endret 22. des. 2015 01:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere