Røde Kors-koordinator

Arabisk-kunnskapene var en av hovedgrunnene til at Anniken Schwamborn fikk jobb i Røde Kors og dro til Sudan.

Anniken Schwamborn

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag?

- Jeg er akkurat nå inne i en prosess der jeg skal bytte arbeidsområde. I januar slutter jeg å jobbe med prosjektet Flyktningeguiden. Jeg skal nå jobbe med opplæring, der jeg er kontaktpersonen for vårt opplæringsutvalg.

- Sammen tilrettelegger vi for tre kurshelger i året samt andre kurs det er behov for. Her er vi bindeleddet mellom hovedkontoret i Oslo og lokalforeningene. Samtidig fortsetter jeg å jobbe med Røde Kors Ungdom, ungdomsorganisasjonen vår. Jeg støtter distriktsrådet vårt i deres arbeid, blant annet skal vi i 2012 starte opp studentlag på Universitetet i Ås og fokusere på satsingsområdene migrasjon, seksuell helse og regler i krig (Internasjonal humanitær rett).
 
- Hva liker du best med jobben din?

- At jeg stadig lærer noe nytt og utvikler meg hver dag. Akershus Røde Kors er et helt unikt sted å jobbe – jeg kan i stor grad forme min egen arbeidshverdag. Jeg tilrettelegger for at andre skal kunne utføre så mye humanitært arbeid som mulig – og hva er vel mer inspirerende enn å møte engasjerte mennesker som gjør en innsats for andre på sin fritid? 

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

- Omtrent samtidig som jeg fullførte bachelorgraden min på HF fikk jeg tilbud om å jobbe i Sudan som ungdomsdelegat gjennom Røde Kors Ungdom. I Sudan var arabisk arbeidsspråket mitt i ni måneder, og at jeg har studert arabisk er en av hovedgrunnene til at jeg fikk denne muligheten.

- Da jeg kom hjem, søkte jeg og fikk jobben som koordinator for prosjektet Flyktningeguiden i Asker og Bærum. Dette var først et engasjement ut 2010. Det siste året har jeg fått nye arbeidsoppgaver og jobber nå fast på distriktsnivå med opplæring og Røde Kors Ungdom. 

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Vær engasjert! Uansett i hvilken sektor du ønsker å jobbe, er frivillig arbeid et stort pluss. Du får verdifull organisasjonserfaring, kan knytte kontakter, bli kjent med likesinnede… Det finnes et mylder av organisasjoner med mange forskjellige aktiviteter i Norge. Å være frivillig gir deg helt klart et fortrinn når du skal søke jobb!

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:30