Forlagsredaktør

Marius er redaktør i Kagge Forlag. Han har studert litteraturvitenskap, idéhistorie og nordisk, men mener at alle HF-fag kunne vært relevant i jobben hans.

Marius Fossøy Mohaugen

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag?

- Jeg er prosjektleder på et visst antall bokprosjekter. Det innbefatter kontakt med forfatter, trykkeri, omslagsdesigner, ombrekker, manuskonsulent, språkvasker, korrekturleser og salgs- og markedsavdelingen. En veldig viktig del av jobben er å lese, grundig og sakte, manus som er antatt for utgivelse, mange ganger. 

- Hva liker du best med jobben din?

- Det beste med jobben er det jeg er god på – tekstarbeidet.

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

- Prinsipielt er ethvert fag ved HF relevant. Jeg har litteraturvitenskap, idéhistorie og nordisk. På litteraturvitenskap lærer man å lese tekst sakte og kritisk. Det har kommet godt med. Idéhistorie er en godtepose av et fag som lar deg fråtse i det beste fra vestlig kulturhistorie.

- Nordisk er traust og godt, men ikke desto mindre uvurderlig i min daglige jobb - man bør være litt språknerd.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Begrepet ”heltidsstudenten” er misforstått. Ja, man skal være heltidsstudent, men man må ikke glemme at det ikke er alle studier som gir studiepoeng. To ikke-studiepoenggivende aktiviteter har vært viktig for meg: frivillig studentaktivitet (tidsskriftet Bøygen) og deltidsarbeid (bokhandel). Dessuten er det viktig å si ”ja” til alle mulighetene man får.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:30