Webredaktør

En mastergrad gir trygghet og ballast i arbeidslivet, ifølge Else Birgitte Remmen, som jobber som nettredaktør i Eyeworks Dinamo.

Else Birgitte Remmen

Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag?

De viktigste oppgavene mine er å jobbe med innhold i programmer. Det er alt fra research, intervjuer, webartikler, finne på temaer til innslag og lignende. Alt kvalitetssikres i forhold til god presseskikk og til hva man ønsker å kommunisere i tv-programmet.

Hva liker du best med jobben din?

At de enkelte prosjektene er så forskjellig! Man kommer borti alt mulig rart, fra demensproblematikk, til Forsvarets omdømme, sminke og hår, musikkpriser… Variasjonen er uendelig. 

Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

Jeg synes jeg har hatt stor nytte av å ha blitt opplært til å analysere det meste. Det har vært uvurderlig. I tillegg stort sett alt som har med kommunikasjon å gjøre, hva man sier, til hvem, hvorfor og så videre. Feltet er stort og spennende. Nysgjerrigheten hadde jeg i meg fra før, men den ble mer strukturert etter studiene!

Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

Studer det du liker best, det er da du får mest uttelling. Jeg kunne aldri tenkt meg å jobbe med noe jeg synes er kjedelig. Jeg har jobbet i TV-bransjen i veldig mange år, og baksiden av det er at svært mye er prosjektorientert og dermed ganske ustabilt. For meg ga mastergraden en trygghet og en ballast jeg følte jeg ikke hadde før. Den kan jeg bruke overalt og det er jeg utrolig glad for.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 5. okt. 2017 12:23