Sendeplanlegger

Jeg peilet meg inn mot jobben i NRK Super gjennom emnevalg og tema for masteroppgaven, forteller Hanne Tungen, som har en master i journalistikk.

Hanne Tungen. Foto: Randi Kvåle Iversen

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag?

- I min jobb planlegger jeg og setter opp de programmene som sendes på NRK Super i formiddagsflatene på hverdager, samt alle dager i Fantorangen. Jeg passer også på at levering av materiale skjer innen fristene, slik at dette blir klart for sending.

- Hva liker du best med jobben din?

- Det jeg liker best med jobben min er at jeg hver dag får være kreativ og analytisk. Hvilken programkombinasjon passer best, og hvorfor det? Når bør denne kombinasjonen i så fall være på lufta? Det er et stort puslespill som skal gå opp! Jeg får brukt kompetansen min fullt ut – og dét innenfor noe jeg interesser meg for. Dette gjør hver eneste arbeidsdag verdifull.

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

- Utdannelsen min var direkte relevant for denne jobben. Jeg tok bl.a. faget Barn, unge og medier, og skrev også masteroppgave innenfor samme tema. Da fikk jeg god kompetanse i hvordan barn bruker medier, når de bruker medier og hva slags type innhold de vil ha. Jeg visste tidlig hva jeg ville jobbe med. Faktisk hadde jeg peilet meg inn på å jobbe i NRK Super etter endte studier!

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Tenk gjennom hvilke arbeidsoppgaver du vil trives med! Vil du formidle noe og være kreativ? Det kan kreve at du må være frempå og tørre å trå ut av komfortsonen din. Eller vil du ha mer ansvar? Evt. ha en mer teknisk jobb? Dette betyr kanskje et høyt arbeidstempo, og at du må ta beslutninger ikke alle liker og er enig i. Å tenke ut hva du passer til, er kanskje lettere sagt enn gjort, men dette spørres det ofte etter i jobbintervjuer. Vær også bevisst på at du sannsynligvis ikke får drømmejobben rett etter siste eksamen, så ha en god porsjon med tålmodighet. Men ikke gi opp! Den vil dukke opp en dag – den gjorde det for meg!

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:30