Spesialrådgiver

Løft blikket og se på hvilken metode du har lært – det er ikke alltid man kan bruke den konkrete fagkunnskapen i jobb, men måten å jobbe på, kan du definitivt framheve, sier Lillian Vatnøy, som har et hovedfag i allmenn litteraturvitenskap.

Lillian Vatnøy

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag?

- Jeg jobber som kommunikasjonsrådgiver og leder for Gambits kreative team, det vil si designere, tekstforfattere og kreatører. Mye av tiden min bruker jeg på teamet, for at de skal ha gode arbeidsdager med givende utfordringer. Jeg jobber som rådgiver for en rekke ulike spennende oppdragsgivere som trenger bistand til kommunikasjonsstrategi, historiefortelling og budskapsutvikling, for å nevne noe. Jeg underviser også i ulike tema knyttet til kommunikasjon.

- Hva liker du best med jobben din?

- Det jeg setter størst pris på med jobben, er at jeg jobber i et miljø hvor jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Kollegene mine er rådgivere med veldig variert bakgrunn, alt fra tidligere politikere til merkevareeksperter, journalister, strateger, og ferskinger rett fra skolebenken. I tillegg er det et veldig spenn i arbeidsoppgavene og jeg får hele tiden nye utfordringer og oppgaver. Og så synes jeg det er kjempespennende å jobbe med mange forskjellige oppdragsgivere: I løpet av én dag kan jeg jobbe med veldedige organisasjoner, utdanningsinstitusjoner og tradisjonsrike industribedrifter – det er veldig interessant.

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

- Jeg er så heldig at jeg får trekke med meg læringen fra HF hver dag. Overordnet lærte jeg mye om det å tilnærme seg et komplekst felt og gjøre det forståelig for utenforstående lesere. Dessuten er jeg ikke i tvil om at det jeg lærte om tekst og fortolkning er nyttig for meg når jeg i dag jobber mye med å skrive tekster og utforme gode budskap.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Orienter deg skikkelig i landskapet. Tenk litt utradisjonelt på hvor kompetansen din kan være nyttig, og øv deg på å fortelle hvorfor akkurat din kompetanse er relevant for organisasjonen du har lyst til å jobbe hos. Løft blikket og se på hvilken metode du har lært – det er ikke alltid man kan bruke det konkrete innholdet i oppgaven, men måten å jobbe på, kan du definitivt framheve.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:30