PR Galleri Würth

Relevante jobber er også å finne utenfor de tradisjonelle kunstinstitusjonene, og det kan ofte gi et forfriskende blikk på faget ditt, sier Åse Kamilla Aslaksen, som jobber med PR og kunstformidling i Galleri Würth.

Åse Kamilla Aslaksen

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

- Det er å formidle kunst igjennom dialog og markedsføring/kommunikasjon til publikum, presse, sosiale medier og gjennom konseptutvikling og arrangementer.

- Hva liker du best med jobben din?

Kollegene mine og ikke minst friheten til å tenke tverrfaglig rundt kunsthistorie og kunstformidling, og å møte nye mennesker og utfordringene som ligger i dette.

- Hva av det du lærte på HF har du hatt størst nytte av i denne jobben? 

- Jeg bruker daglig referanser til kunsthistoriefagene fra HF gjennom formidling. Måten jeg jobber på og tenker på er også formet av teorier og metoder jeg lærte spesielt under master studiet. De gir meg større perspektiv og en selvsikkerhet når det kommer til å tenke forbi de gitte definisjonene av hva som allerede er gjort og sagt om kunstverkene vi jobber med. Vi skifter utstilling to ganger i året og er en av Europas største private kunstsamlinger. Per i dag består den av ca. 17 000 kunstverk fra ca.1850 – frem til i dag, pluss en middelalder samling, så det er kanskje opplagt når jeg sier at det alltid er både nytt og kjent materiale jeg må jobbe med, og formidle både igjennom direkte kontakt og markedsføring. Da er det føles godt å være selvstendig og klar over hva man sier og fremmer.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

  1. Tenk tverrfaglig! Når jeg studerte kunsthistorie kunne jeg ikke se for meg at jeg først skulle jobbe med kunst i olje/gass bransjen, deretter gå over til et selskap som solgte skruer og muttere! Relevante jobber er også å finne utenfor de tradisjonelle institusjonene og det kan ofte gi et forfriskende blikk på faget ditt.  
  2. Ikke vær redd for å feile! Vær ærlig å si at dette er nytt for meg, men jeg hiver meg ut i det – for hva har du egentlig å tape?
  3. Vær ydmyk og respekter at ikke alle deler samme interesse som deg, men det betyr ikke nødvendigvis at de ikke bryr seg om det du sier. Ofte er det via diskusjoner tankene deles og forståelse utvikles.
  4. Ta i mot alle som om de er interessert i kunst, du vet aldri hvem som kommer inn døren. Jeg har blant annet opplevde sjåfører som kjører truck og stillasebyggere kan være noen av de mest interesserte.
  5. Entusiasme smitter! Er du engasjert og stolt over faget ditt vil det merke seg positivt. Løs opp snippen og bare vis din lidenskap – det slår sjeldent feil! Vær deg selv, det gjør at du blir unik for kommende arbeidsgiver.
  6. Sist men ikke minst; VÆR PÅ! Du må ta kontakt, følge opp, være der det skjer, det er svært sjeldent stillingene kommer til deg. Så si hei til folk og mingl på åpninger og fagdager. 

For å sitere mine foreldre: «Når du studerer noe du har lidenskap for, jobber du hardere og da går det bra til slutt». 

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 5. des. 2017 13:12 - Sist endret 11. mars 2021 14:30