Sanger og komponist

Masteren i musikkvitenskap har hatt stor betydning for hvordan jeg jobber med produksjon og innspilling av egen musikk, sier Ingvild Koksvik. Hun følger «drømmen» og er frilansmusiker på fulltid.

Ingvild Koksvik (foto:Hûner Azîz)

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag.

- Som sanger med egen musikk består jobben min av å gjøre konserter, komponere og å gi ut musikken min. I tillegg til det kunstneriske arbeidet så er det også mye kontorarbeid og administrasjon som følger med det å være artist. Konserter skal bookes og musikken promoteres. Jeg har startet eget AS og gir også ut musikken min på egen label, så det er nok å gjøre, selv om jeg også har mange gode samarbeidspartnere.

- Hva liker du best med jobben din?

Det beste er å gjøre konserter, være ute på turné og få oppleve samspillet med musikerne mine i møte med publikum. Å få jobbe med egen musikk og å følge «drømmen». Jeg elsker også friheten det gir å være min egen sjef. All suksess (og inntekt) avhenger av meg selv, så det er et usikkert yrke, men det føles desto bedre når man får det til.

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben? 

- Jeg har generelt hatt stor nytte av utdanningen fra Institutt for musikkvitenskap (IMV) både som utøvende og skapende musiker. Evnen til systematisk arbeid, kritisk tenkning og refleksjon kommer alltid godt med. Jeg tror likevel treningen i analytisk lytting er det jeg har hatt mest bruk for sånn helt konkret. Gjennom studiene fikk jeg mulighet til å fordype meg i lytting og analyse av populærmusikkproduksjoner, og dette har hatt betydning for hvordan jeg jobber med produksjon og innspilling av egen musikk.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Mitt tips er å velge emner og studieløp etter interesse fremfor hva du tenker er «lurt» i forhold til fremtidig jobb. Følg hjertet! Studietiden gir deg mulighet til å fordype deg i musikken på en måte som du kanskje ikke vil få anledning til senere. Som musikkviter er det mange ting man kan jobbe med etter endte studier. Selv jobbet jeg både for en musikkfestival, som musikklærer og som vitenskapelig assistent ved IMV før jeg ble frilansmusiker på fulltid.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:30