Informasjonssjef

Med en fagkombinasjon fra HF sitter du med kunnskap som veldig få andre utenfor Universitetet gjør. Bruk det for alt det er verdt! Det mener Margareta Magnus Myhre, kulturhistoriker og informasjonssjef ved Oslo Nye Teater.

Margareta Magnus Myhre

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag.

- Som leder av informasjonsavdelingen styrer vi teatrets kommunikasjon ut gjennom presse, nettsider og sosiale medier. Vi lager markedsføringsmateriale og programmer og prøver hele tiden prøve å ligge litt foran de andre teatrene. Men det er en stor utfordring. Internkommunikasjon.

- Hva liker du best med jobben din?

I og med at forestillingene spilles i ganske korte perioder, og alle forestillingene er forskjellige med nye folk hver gang, er det som å hele tiden jobbe med nye prosjekter. Det er veldig inspirerende og jobben blir aldri kjedelig!

- Hva av det du lærte på HF har du hatt størst nytte av i denne jobben?

- Først og fremst å kunne jobbe med store mengder informasjon, og trekke ut det som er relevant fort og effektivt. Ellers er det selvsagt den faglige ballasten fra studier i teologi, idé- og kulturhistorie. Jeg har jo studert fag som analyserer narrativer, enten det er bibeltekster, historiske klassikere eller muntlig fortellertradisjon. Teater er også historiefortelling, og min jobb er å formidle disse historiene via tekst og bilder til publikum slik at de ønsker å komme inn i teatret og se historien fortalt på en scene.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Følg hjertet ditt, lær deg hva du er god til og bruk dette når du skal finne jobb. Start gjerne i et større firma, der er det enklere å klatre oppover. Si ja til ting du ikke kan, for husk at du er godt trent til å lære deg nye ting raskt. Og, vær klar over at du er ganske eksotisk. Med en fagkombinasjon fra HF sitter du med kunnskap som veldig få andre utenfor Universitetet gjør. Bruk det for alt det er verdt!

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:30