Business Development Consultant

-Tverrfaglige studieprogrammer gir mange muligheter, bruk dem! oppfordrer Thomas Conradi Granli. Han har master i Latin-Amerika-studier og jobber med forretningsutvikling innen offshoresektoren i Brasil.

Thomas Conradi Granli

Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag.

 Inventure Management er et konsulentselskap basert i Rio de Janeiro som hjelper utenlandske bedrifter med oppstart, drift og forretningsutvikling av datterselskaper i Brasil, med fokus på offshore-sektoren. I tillegg representerer selskapet en rekke utenlandske leverandører og driver deres salgsaktiviteter i Brasil gjennom et heleid datterselskap. Jeg jobber hovedsakelig med kommunikasjon: Vi har flere websider, newsletters og markedsmateriell som utvikles kontinuerlig. Vi deltar også i en rekke store messer og arrangerer seminarer hvor vi inviterer både lokale og internasjonale selskaper. I tillegg organiserer vi opphold og bedriftsbesøk for større delegasjoner som ønsker å introduseres for muligheter i Brasil. Jeg er også involvert i markedsundersøkelser og rapporter av ulik karakter.

– Hva liker du best med jobben din?

– Det er et veldig ungt og dynamisk miljø i jobben, og veldig sosialt – hver måned har vi et oppsummeringsmøte som avsluttes med en liten fest. De fleste ansatte har internasjonal bakrgunn. Ca. en tredjedel er fra Norge, et par stykker er fra USA og Danmark. Resten er brasilianere, de fleste med studie- eller jobberfaring fra utlandet. Vi jobber med selskaper fra hele verden, og møter nye mennesker hele tiden. Ettersom bedriften er relativt nystartet skjer det hele tiden nye ting og ingen dager er like.

Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

  – Jeg valgte å skrive en masteroppgave rettet mot næringslivet, hvor jeg intervjuet mange bedriftsledere. Dette ga meg mulighet til å bli kjent med flere potensielle arbeidsgivere, samtidig som selve masteroppgaven ga meg ettertraktet kunnskap. I tillegg har studieemner om brasiliansk økonomi og historie samt portugisisk språk gitt meg språkkunnskaper og innsikt i lokale forhold i større grad en de fleste andre nordmenn som jobber i Brasil.

–  Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Jeg ville tenkt litt gjennom hva du ønsker å jobbe med etter endte studier. Hva slags konkrete oppgaver tror du at du vil trives med og passe til? Velg deretter noen studieemner og eventuelt masteroppgave som gir deg faglig bakgrunn for det du ønsker å jobbe med. Ettersom mange studier på HF er ganske generelle er det viktig å bygge litt konkret kunnskap som vil være relevant for jobben du ønsker deg. Tverrfaglige studieprogrammer gir mange muligheter, bruk dem! Jeg tror også det er viktig å forsøke å skaffe seg relevant arbeidserfaring relativt tidlig. Husk at som student har du en unik mulighet til å skaffe deg en deltidsjobb i bransjen du ønsker å jobbe for – studenter er rimelige ressurser som de fleste er villige til å gi en sjanse til å vise seg frem. Ikke vær redd, presenter deg selv om det ikke finnes utlyste stillingsannonser. Det var slik jeg skaffet meg jobben jeg har i dag.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:30