Prosjektleder

Å skrive masteroppgave lærer deg at du kan løse alle slags oppgaver, uansett hvor store eller komplekse de er. Det mener prosjektleder og medieviter Benedicte Bratt Jakhelln.

Benedicte Bratt Jakhelln

Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag

– Det siste året har jeg vært utleid som kommunikasjonsdirektør til et av Norges største transportkonsern, Fjord1. Her har jeg jobbet med hele spekteret av intern- og eksternkommunikasjon; drift av intranett, praktisk og strategisk støtte til ledere, krisekommunikasjon ved ulykker og løpende mediekontakt. I disse dager er det internkommunikasjon, og en fullstendig gjennomgang og oppgradering av nye nettsider som fyller dagene.

Hva liker du best med jobben din?

At alle dager er forskjellige, og at jeg får brukt hele kompetanseregisteret og mine personlige egenskaper i jobben. Kombinasjonen strategisk tenking og hands-on-operativ er en rolle jeg trives med. Jeg blir lett rastløs når arbeidsoppgavene blir rutinepreget og liker å bli gitt muligheter, enormt mye ansvar og at jeg dermed utfordres på nye områder. Hver dag lærer jeg noe nytt og får ny erfaring. Jeg er også glad i å skrive, og det får jeg gjort daglig. Jeg er sosial og nysgjerrig som person, og jeg føler meg heldig som har en jobb der jeg får snakket med og intervjuet mennesker om ting jeg ikke kan noe særlig om av fra før.

Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

Å skrive masteroppgave lærte meg at jeg er i stand til å løse alle slags oppgaver, uansett hvor store eller komplekse de er, men at det må gjøres med en struktur, etter en plan og bit for bit. En annen viktig erfaring studiene på HF har gitt meg, er metodikken for å lære nye ting, og evnen til å tenke systematisk og jobbe selvstendig. Jeg har også lært meg å være kritisk og stille spørsmål når ting er uklare.

Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

Skaff deg relevant jobberfaring underveis i studiene. Når “alle” tar høyere utdannelse, er det kombinasjonen av erfaring og personlige egenskaper som gjør at nettopp du skiller deg ut fra de andre søkerne. Det er rom for å “prøve og feile”, fordi folk har forståelse for at du ikke er ferdig utlært. Still spørsmål til de som kan mer enn deg, og ikke vær redd for å brette opp ermene og ta i et tak. Utfordre deg selv, selv om det er ubehagelig og du kanskje er redd for ikke å mestre. Det verste som skjer, er at du gjør en feil – og feil kan man lære av. Lurer du på om en bransje eller et yrke er noe for deg, så ta kontakt med en bedrift, og hør om det er mulig å jobbe for dem noen timer i uken under studiene. Jeg tror også at det er nyttig å tenke at det er flere veier til målet, og at det er noe spennende ved enhver jobb og enhver bransje.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:31