Kommunikasjonsrådgiver

Engasjer deg ved siden av studiene! Bli med i en forening eller ta et verv, anbefaler Helene Jørum, som har en master i Nordic Media og jobber i teknologiselskapet Itera.

Helene Jørum

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Jeg er ansvarlig for all vår digitale kommunikasjon, som betyr at alt vi publiserer på nettsidene våre og i sosiale medier er det jeg som står bak. Dette innebærer alt fra innholdsproduksjon til publisering, samt også analyse for å sjekke effekten av det vi sender ut og å bygge en strategi i bånn. I tillegg jobber jeg med ulike prosjekter innen digital kommunikasjon, som utvikling av nettsidene våre og søkermotoroptimalisering.

– Hva liker du best med jobben din?

– At den gir meg den beste kombinasjonen av krevende utfordringer, oppgaver hvor jeg får bruke kunnskap og ferdigheter jeg allerede har og de beste kollegaene man kan ønske seg!

Jeg har stort sett aldri hodet over vann, men det er akkurat slik jeg liker det, da føler jeg at jeg vokser mest. I tillegg får jeg jobbe i en bransje som fører til store endringer i samfunnet, digitalisering, noe som er svært lærerikt og relevant uansett hva jeg velger å gjøre senere.

Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

  – Min masteroppgave handlet om sosiale medier, og jeg tok flere fag om digital kommunikasjon og internett, noe som kommer godt med når man jobber i IT-bransjen og med kommunikasjon. I tillegg er det alle de praktiske egenskapene man tilegner seg som student; skrive, gjøre research, samarbeide om prosjekter og lignende.

Jeg var også svært aktiv i studentforeninger, blant annet som leder av Studentutvalget HFSU og foreningen Viadukt, som jeg tok initiativ til og startet. Dette har betydd veldig mye for min vei videre. Både at jeg fikk jobb raskt, samt at jeg ble godt kjent med meg selv som arbeidstaker. Hva mine sterke og svake sider var, samt at jeg lærte å jobbe med mange forskjellige oppgaver samtidig. I jobben min i dag er sistnevnte svært viktig, da det alltid er høyt tempo og mange baller i lufta!

– Hva er ditt beste tips til studenter for jobbmuligheter etter studiene?

– Vær glad i faget ditt, og la det bli mer enn bare din billett til jobb og veien videre. Studerer du noe som ikke interesserer deg, bytt. Dette fordi, dessverre, er det ikke alt du får direkte nytte av i jobben, og da er det viktig at du føler at det gir deg verdi på et høyere plan.

Mitt aller viktigste råd, som jeg gir igjen og igjen; engasjer deg ved siden av studiene! Bli med i en forening, ta verv, bli kjent med folk både på og utenfor universitetet. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag hadde det ikke vært foruten innsatsen min utenom studiene, som noen ganger tok overhånd, men jeg angrer ikke.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 10. okt. 2018 12:31 - Sist endret 11. mars 2021 14:31