Innholds- og SEO-rådgiver

Følg med på hvor tidligere studenter fra studiet ditt jobber, og spør om selskapet har planer om å utlyse nye stillinger, anbefaler Lars Myrvold. Ikke alle vet at du er på jobbjakt!

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hår, øyenbryn, hake.

Lars Myrvold. Foto: Timo Opara 

Hva er de viktigste oppgavene i jobben din?

– Mine viktigste oppgaver er å sørge for at kundene våre får det de ønsker seg og det på best mulig måte. Dette kan være innholdsproduksjon, teknisk hjelp eller annen markedsføring. Noen prosjekter er mindre, andre mer omfattende. Behovet styrer hva vi hjelper til med. Jeg fungerer ofte som tekstforfatter, med fokus på både funksjon og innhold.

– Hva liker du best med jobben din?

– At jeg har både kreative og organisatoriske oppgaver. Her får man utvikle seg innen en rekke fagfelt. Samarbeidet med kollegaene skaper et sammensatt arbeidsmiljø. Hos oss får man stadig prøve seg på nye oppgaver. Har man et godt innspill kan man teste egne strategier. Selvsagt er jeg også heldig å ha fantastiske kollegaer!

Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

  – Emnene studiet inkluderer lærer en å se medier i alle dets former fra mange ulike perspektiver. Det gjør at man forstår viktige prosesser i det organiske medielandskapet. Personlig synes jeg det er fint å ha med meg hvordan mediene fungerer i en større kontekst. Det gir kunnskap om hvordan det konkrete arbeidet “lever” i virkelighetens verden.
Jeg er også glad for å ha valgt frie emner fra ulike fagfelt. Jeg føler det ga meg et godt fortrinn, uansett hvilken vei arbeidslivet tok.

–  Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

– Man har hørt det før, men engasjer deg i noe du føler kan være relevant i arbeidslivet – eller noe som du bare synes er gøy! Det trenger ikke være store greiene. Har du en deltidsjobb kan det hende det trengs hjelp til administrative prosjekter. Spør om du kan bistå med noe.
Anbefaler også å se hvor uteksaminerte studenter fra eget studie har havnet – og hør gjerne om selskapet har planer om å utlyse en stilling i nær fremtid. Ikke alle vet at du er på jobbjakt!

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 7. nov. 2021 12:53 - Sist endret 7. nov. 2021 12:53