Førstekonsulent

Studiene har vist seg å være veldig relevante for jobben, sier Heidi Bade. Hun har master i Culture, Environment and Sustainability og jobber med Norges klima- og skoginitiativ i Klima- og miljødepartementet.

Heidi Bade

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag?

- Jeg er ansvarlig for oppfølgingen av klima- og skogsamarbeidet med Brasil. Det innebærer blant annet å jobbe for at den norske støtten blir brukt mest mulig effektivt til bærekraftige utviklingsprosjekter i Amazonas. En arbeidsdag inneholder ofte: ett eller flere møter, skrive snakkepunkter til miljøvernministeren, svare på forespørsler fra journalister og kanskje planlegge en feltreise til Brasil. En arbeidsdag betyr alltid mange e-poster - gjerne ca 50 i løpet av en dag. Da er det viktig å kunne formulere seg kort og godt.
  
- Hva liker du best med jobben din?

- Jeg får jobbe med det jeg synes er aller viktigst, nemlig hvordan vi kan bidra til å unngå farlige klimaendringer. Problemstillingene handler om klima, urfolk, biodiversitet og menneskerettigheter. Viktige og veldig engasjerende temaer! Jeg liker også at jobben innebærer mye samarbeid i et åpent kontorlandskap. Derfor er hverdagen minst like sosial som i studietiden.

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

- Mastergraden min fra Senter for Utvikling og miljø er veldig relevant for arbeidet i Klima- og skogprosjektet og jeg skrev også masteroppgave om temaet. Men jeg har minst like mye nytte av det jeg lærte utenom studiene. Jeg var studentpraktikant på ambassaden i Brasilia og lærte meg portugisisk. Perioden som journalist med stramme tidsfrister Universitas kommer også godt med i jobben.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Studenter med samfunnsfaglig og humanistisk mastergrad bør sørge for å skaffe seg en spisskompetanse. Mitt tips er å lære språk og søke praksisplasser. Masteroppgaven er en unik mulighet- bruk den til å jobbe med det du synes er aller mest spennende. Og til slutt: ikke stress for mye med jobb, men nyt studietiden!

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:31