Kommunikasjons­rådgiver

På HF lærte jeg å spørre hvorfor-spørsmålene. Det er svært viktig – kanskje spesielt i et militært mottatt-slutt-system, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Fevik. Han har master i journalistikk og jobber i Forsvaret.

Anders Fevik

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag?

- Jeg jobber som kommunikasjonsrådgiver for Forsvarets veteraninspektør og Veteranavdelingen i Forsvarsstaben. Arbeidsoppgavene varierer mellom strategisk kommunikasjonsplanlegging, taleskriving, å jobbe med tekster til ulike nettsteder og publikasjoner, opplæring, mediekontakt, rådgivning og diverse større og mindre prosjekter. Siden jeg jobber med kommunikasjon, og er under 35 år, tror mine kollegaer at jeg vet alt om hvordan markedsføring, taleskriving, Facebook, videokameraer og hodet til Jon Gelius fungerer. Det er morsomt.
    
- Hva liker du best med jobben din?

- At jeg får gjøre det jeg er god til, og det jeg er dårlig til. At jeg har vært så heldig å få jobbe med flere flinke mennesker som jeg har lært mye av – blant annet veteraninspektør Robert Mood. Og at jeg får lønn, pensjonspoeng og feriepenger. Dessuten føler jeg at jeg har en viss påvirkningskraft i egen organisasjon – og det liker jeg.

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

- Jeg har lært å spørre hvorfor-spørsmålene. Det er svært viktig – kanskje spesielt i et militært mottatt-slutt-system – å ha noen i et team som tør å stille spørsmål ved såkalte etablerte sannheter. Jeg trives godt i rollen som den irriterende fyren som spiller ”djevelens advokat”. Også fikk jeg skrevet en del – spesielt i masterprosessen – som jeg føler jeg har nytte av i dag. Nå lærer jeg folk å skrive.

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Tenk på studiene og ikke jobbmulighetene. Alle Blindern-, og spesielt HF-studenter, skal være kjempeglad for at norsk ser ut til å bli arbeidsspråket i Norge også i fremtiden. De fleste som vil jobbe, får seg jobb. Så kan det selvsagt ta seks måneder, 53 jobbsøknader og noen små-depressive perioder før du får jobben du vil ha.

Men selvfølgelig, det kan jo være lurt å bruke masteroppgaven til å svare på etterspurt kunnskap også utenfor akademia.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:31