Kommunikasjons­rådgiver

HF-utdannelsen gir deg stor bransjefrihet, sier Knut van der Wel, idéhistoriker og kommunikasjonsrådgiver i Norges forskningsråd.

Knut van der Wel

- Beskriv de viktigste oppgavene du har i jobben din i dag?

- Jeg jobber i Forskningsrådets nettredaksjon med kontaktflate mot hele organisasjonen. Redaksjonen har ansvar for Forskningsrådets nettsider, sosiale medier, internkommunikasjon og mediekontakt. 
    
- Hva liker du best med jobben din?

- Jeg blir høyt motivert når jeg har noe å lære. Da er det viktig med oppgaver som er litt store, en organisasjon du kan vokse i og flinke kolleger du kan trekke på. Jeg syns Forskningsrådet scorer godt på alle måter. Ellers er småpraten i Forskningsrådet noe for seg. Det er aldri kjedelig å spise lunsj ved forskningsfronten.

- Hvordan er utdanningen fra HF relevant i denne jobben?

- HF-utdannelsen gir stor bransjefrihet. Da jeg begynte å jobbe med forskningsformidling etter studiene oppdaget jeg at jeg satt med en del konkrete kunnskaper og ferdigheter som var relevante i kommunikasjonsfaget. I tillegg til idéhistorie har jeg studert medievitenskap og litteraturvitenskap. Denne fagkretsen gir en annen tilnærming til kommunikasjonsfaglige problemstillinger enn mer praksisrettede utdannelser. Teorien erstatter selvsagt ikke håndverket, men gir et godt utgangspunkt for å lære det. 

- Ditt beste tips til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

- Gjør noe du liker, da blir du god.

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 11. mars 2021 14:31