Praksis ved Det norske institutt i Athen

Praksisoppholdet har gitt meg bedre oversikt over mine styrker og svakheter, og jeg vet nå mer om hva jeg vil gjøre videre, sier Thea Østerberg etter å ha tilbrakt høstsemesteret 2019 i Athen.

Bildet kan inneholde: kvinne, hår, ansikt, øyenbryn, hake.

Thea Østerberg

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du da du var i praksis?

– En vanlig uke kunne bestå av både å organisere akademiske og kulturelle arrangementer på instituttet, som innebar å svare på e-poster og lage invitasjoner, oversetting og publisering av stoff på nettsiden og sosiale medier. I tillegg til dette transkriberte jeg også arkeologiske feltnotater, katalogiserte bøker og lagde en rapport over plassbruk på Det nordiske biblioteket. Jeg dro også på planleggingsmøter blant annet på ambassaden eller på andre institutter i byen. Altså fikk jeg både lært administrative oppgaver, men også dratt ut og møtt folk.

Hvordan brukte du kompetansen fra utdanningen på HF?

– Tekstarbeid og generell humanistisk kunnskap kom godt med, men også analytiske ferdigheter og nysgjerrighet.

Hva er den største nytte av praksisoppholdet ditt?

– Det nyttigste var å få et utvidet akademisk nettverk og lære alt det praktiske tilknyttet instituttet. Jeg har fått bedre kjennskap til digitale verktøy, og kommuniserer nå mye lettere på engelsk både muntlig og skriftlig. En bonus var alt jeg fikk lære om på forelesninger, paneldebatter og konferanser som vi organiserte. Den politiske situasjonen i Hellas og nyere gresk historie fikk jeg også mer forståelse av, både gjennom nyhetsbildet og ved å bo med grekere.

Er det noe annet du gjerne vil formidle?

– Å være et nytt sted vekker nysgjerrighet på nye faglige temaer. Praksisen har gitt meg bedre oversikt over mine styrker og svakheter, og jeg vet nå mer om hva jeg vil gjøre videre.

Seminar på instituttet. Foto: Thea Østerberg
Konferanse på universitetet i Athen. Foto: Thea Østerberg
Utsikt fra takterrassen på instituttet - utsikt mot Akropolis. Foto: Thea Østerberg
Utsikt mot Akropolis fra takterrassen på instituttet. Foto: Thea Østerberg

 

 

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 7. jan. 2020 14:39 - Sist endret 11. mars 2021 14:31