Praksis i Miljøstiftelsen ZERO

– I tillegg til konkret arbeidserfaring på fagfeltet medier og kommunikasjon har praksisen gitt meg innsikt i hva som skal til for å sikre bærekraftig utvikling både i Norge og verden rundt oss. Det er høyaktuell kunnskap å ta med seg videre i arbeidslivet, sier Anne Marie Sjøholt. 

Bildet kan inneholde: person, panne, kinn, hake, kjole skjorte.

Anne Marie Sjøholt. Foto: Privat

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du da du var i praksis?

– Som kommunikasjonspraktikant for Miljøstiftelsen ZERO hadde jeg en variert arbeidsdag med mange ulike arbeidsoppgaver. ZERO er en ideell organisasjon som jobber med å fremme praktiske løsninger på klimakrisen. Kommunikasjonsavdelingen jobber med å formidle dette budskapet til organisasjonens målgrupper, som hovedsakelig er politikere og beslutningstakere i næringslivet.

Anne Maries arbeidsoppgaver inkluderte blant annet innholdsproduksjon og publiseringsplanlegging til nyhetsbrev, nettsider og sosiale medier. I tillegg jobbet hun med daglig overvåking av nyhetsbildet, pressehåndtering, samt strategisk kommunikasjon- og synlighetsarbeid.

– Et av høstens høydepunkter var å få være med på å arrangere Zerokonferansen – Norges viktigste møteplass for klimaledere, hvor jeg bidro med kommunikasjonsarbeidet i den praktiske gjennomføringen av konferansen.

Hvordan brukte du kompetansen fra utdanningen på HF?

– Masteren i medier og kommunikasjon og fordypningsemnene jeg har hatt på UiO kom godt med i hverdagen som praktikant. Forståelse for hvordan det norske medielandskapet fungerer var nyttig i arbeid med både innholdsproduksjon og presse. Den teoretiske bakgrunnen fra emner innen retorikk og politisk kommunikasjon var spesielt nyttig når jeg deltok i organisasjonens politiske møter.

Hva er den største nytte av praksisoppholdet ditt?

– Praksisen har ikke bare gitt meg nyttig arbeidserfaring på fagfeltet medier og kommunikasjon, men også lært meg mye hva som skal til for å sikre bærekraftig utvikling både i Norge og i resten av verden, noe som er høyaktuelt for arbeidsmarkedet i dag. I tillegg har jeg fått muligheten til å knytte bånd mellom teoretiske konsepter og praksis.

Er det noe annet du gjerne vil formidle?

– Jeg vil anbefale alle studenter å ha et praksisopphold i løpet av graden. Det er lærerikt og inspirerende, og gir deg et godt nettverk. Søk praksis et sted hvor de jobber med noe du er interessert i. Ta initiativ, kom med idéer og still spørsmål – det er da du lærer og får mest mulig ut av praksisperioden!

Bildet kan inneholde: frakk, kjole, stol, samfunnet, publikum.
Det beste med å ha praksis i ZERO var å få mye tillit og bli inkludert i organisasjonen. Her er alle ansatte i ZERO under Zerokonferansen 2021.
Foto: Lars Holand
Bildet kan inneholde: smil, bildesign, kjøretøy, tog, transportmiddel.
Det morsomste jeg fikk være med på i løpet av høsten var å prøvesitte i verdens første ESA-sertifiserte elfly.
Foto: Privat
Bildet kan inneholde: bukse, sko, grønn, stol, frakk.
På Zerokonferansen deltok mange viktige og interessante mennesker. Jeg fikk blant annet sagt hei til statsminister Jonas Gahr Støre og kronprins Haakon.
Foto: Lars Holand

 

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 19. jan. 2022 15:19 - Sist endret 20. jan. 2022 16:18