Hospitant ved Den norske FN-delegasjonen i New York

Grip sjansen! Praksisopphold på master ved FN-delegasjonen er en unik mulighet og en fantastisk erfaring, sier Vilde Bye Dale, som tilbragte høstsemesteret 2019 i New York.

Bildet kan inneholde: briller, hår, briller, eyewear, frisyre.

Vilde Bye Dale

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du da du var i praksis?

– Jeg var en del av kommunikasjonsteamet på delegasjonen, og jobbet tett sammen med presseråden. Ingen dager var like, og det var gøy å kunne være med på å utforme kommunikasjonsarbeidet! Mine oppgaver bestod hovedsakelig av å oppdatere nettsiden, skrive ukentlige rapporter og produsere innhold til sosiale medier. Jeg hjalp også til å gjennomføre besøk og arrangementer på delegasjonen, og fulgte utenriksministerens program under åpningen av FNs generalforsamling. Det var en unik opplevelse å jobbe på delegasjonen denne høsten, siden Norge konkurrerer om en plass i FNs Sikkerhetsråd. Å få være en del av arbeidet med valgkampanjen på delegasjonen var utrolig lærerikt!

Hvordan brukte du kompetansen fra utdanningen på HF?

– Siden det meste av kommunikasjonsarbeidet foregår på engelsk, var det en kjempefordel at studiene mine på Blindern er på engelsk! Det var gøy å få bruke skrive- og språkkunnskapene jeg hadde opparbeidet meg til å formulere tydelige og målrettede budskap på sosiale medier.

Hva er/var den største nytte av praksisoppholdet ditt?

– Jeg har lært masse om utenriksdepartementets arbeid, og hvordan FN-delegasjonen jobber med å implementere norsk utenrikspolitikk i praksis. Høydepunktet ved oppholdet for min del var å bli sett på som en ressurs og å bli vist tillit. Det gjorde at jeg fikk tilegnet meg erfaring som vil være gull verdt når jeg skal ut i arbeidslivet. Det at jeg fikk jobbe med så mange flinke og hyggelige mennesker var prikken over i-en.

Noe annet du gjerne vil formidle? 

– Grip sjansen! Å ha et praksisopphold under studiene er en helt unik mulighet som kanskje ikke dukker opp igjen.

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, samfunnet, begivenhet, turisme, arkitektur.
Sammen med andre praktikanter utenfor FN-bygningen
Bildet kan inneholde: begivenhet.
På plass i Sikkerhetsrådet sammen med Norges FN-ambassadør
Bildet kan inneholde: begivenhet, samtale, hvitkrage-arbeider, arbeid, gest.
Alec Baldwin er gjest

 

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 4. feb. 2020 11:18 - Sist endret 11. mars 2021 14:31