Praksis ved Avantor Eiendomsforvaltning AS

Ikke nøl med å velge praksis som del av graden - Just do it, anbefaler Anneline Gyberg Rølsåsen. Anneline hadde praksis i markedsavdelingen til Avantor Eiendomsforvaltning høsten 2016.

Anneline Gyberg Rølsåsen. Foto: Eivind Hauger

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du da du var i praksis?

– I markedsavdelingen til Avantor arbeidet jeg med kommunikasjon, markedsføring og sosiale medier. Jeg var medansvarlig for planlegging og gjennomføring av arrangementer og produserte multimodalt innhold på Facebook og Instagram. Jeg var bak og foran kamera, redigerte filmer og markedsførte dem i digitale kanaler. I tillegg bistod jeg markedsansvarlig med andre relevante oppgaver ved behov. Arbeidsoppgavene var med andre ord varierte, spennende, morsomme og utfordrende.

Hvordan brukte du kompetansen fra utdanningen på HF?

– Kunnskapene jeg har tilegnet meg om tekst, sjanger, retorikk og språk, gav meg en stor fordel i utførelsen av arbeidsoppgavene mine hos Avantor. Å kunne tilpasse en tekst stilmessig og til riktig publikum, er avgjørende for at kommunikasjonen skal bli virkningsfull. Da jeg skulle utarbeide sammensatte tekster innenfor ulike sjangre og på forskjellige plattformer, fikk jeg god bruk for kompetansen fra utdanningen på HF.

Hva er den største nytte av praksisoppholdet ditt?

– Når man jobber med arrangementer, er det ofte mange tråder man skal holde i, og tempoet kan bli høyt. Da er det viktig å holde hodet kaldt. Å måtte håndtere flere arbeidsoppgaver samtidig, forekommer ikke sjeldent i arbeidslivet generelt, og jeg ble utfordret på nettopp det. Med den erfaringen stiller jeg sterkere neste gang jeg må sjonglere på jobb eller skole. Jeg har også fått nye kunnskaper og erfaringer om tekstproduksjon som jeg tar med meg på veien videre i studier og jobb.

Er det noe annet du gjerne vil formidle?

– Et praksisopphold er en fruktbar mulighet til å få en fot innenfor bransjen og innsikt i arbeidslivet. Det er også en gylden anledning til å ta utfordringer på strak arm, vise hva DU kan, og at du er villig til å lære. I tillegg får du ny og praktisk erfaring. Det kommer godt med når studiene er over og du skal ut i arbeidslivet. For å sitere sportsgiganten Nike: Just do it!

Bygget til Avantor i Nydalsveien 28 . Foto: nyebilder.no.

 

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 8. jan. 2018 14:52