Praksis ved Den norske ambassaden i Washington D.C.

Er du gira på å oppleve noe nytt og bruke det du har lært på studiet? Da er praksismuligheten absolutt å anbefale, sier Fillip-André Baarøy. Han hadde praksisplass ved Den norske ambassaden i Washington D.C. høsten 2016.

Fillip-André Baarøy

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du da du var i praksis?

– Jeg var en del av kommunikasjonsteamet ved ambassaden og fikk jobbe med ambassadens nettside og kontoer på sosiale medier. Det gøyeste var nok å få skrive taler for ambassadøren – jeg fikk blant annet hovedansvaret for talen han holdt under et større sikkerhetsseminar like før jul. Det var også andre oppgaver enn kommunikasjonsarbeid. Jeg var blant annet med på å planlegge et delegasjonsbesøk fra samferdselskomitéen. I tillegg fikk jeg være med på alle møtene de hadde i Washington, noe som var veldig lærerikt.

Hvordan brukte du kompetansen fra utdanningen på HF?

– I det daglige kommunikasjonsarbeidet handlet det om å formulere klare og presise meldinger til blant annet sosiale medier. Men jeg vil si at det var i taleskrivearbeidet jeg virkelig fikk bruk for det jeg har lært på HF. Våren før jeg dro til USA, tok jeg taleskriving som fag. Det var veldig kult å få bruke det jeg hadde lærte der i reelle taleskriveprosesser ved ambassaden.

Hva er den største nytten av praksisoppholdet ditt?

– Jeg har lært veldig mye om hvordan det norske diplomatiet fungerer, og hvordan Norge arbeider med å profilere seg i USA. Jeg fikk oppleve den amerikanske valgkampen på nært hold. Fordi jeg var i USA på en tid som var veldig spesiell, fikk jeg se amerikansk politikk i dramatisk endring. I løpet av seks måneder i USA har jeg dessuten styrket engelsken min, og det er jo også nyttig.

Er det noe annet du gjerne vil formidle?

– Hvis du er gira på å oppleve noe nytt og bruke det du har lært på studiet, så er praksismuligheten absolutt å anbefale.

Fillip-André sammen med en delegasjon fra samferdselskomiteen i møte med den daværende amerikanske transportministeren Anthony Foxx.
Ambassadør Kåre Aas holder åpningstalen under sikkerhetskonferansen Henry Bacon Seminar. Fillip-André har skrevet talen og følger konsentrert med bakerst.
Fillip-André fikk studere Donald Trumps valgkampretorikk på nært hold. Her fra en rally i Chester i september.
For en retorikkstudent var det også stort å få oppleve president Barack Obamas talegaver. Her fra en Hillary Clinton-rally i Philadelphia i september.

 

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 28. apr. 2017 10:21 - Sist endret 5. okt. 2017 13:20