Universitetsbiblioteket

Universitetsbiblioteket er hovedinngangsporten for bibliotekstjenester ved Universitetet i Oslo.

Bibliotek ved Det humanistiske fakultet


[Viktig: Sophus Bugges hus skal pusses opp i 2015 - 2016. Biblioteket vil være stengt i perioden. Se mer på http://www.hf.uio.no/om/oppussing-av-sophus-bugge-2015-16/]

 

Studentbiblioteket i Sophus Bugges hus (SB) er for studentene ved Det Humanistiske fakultetet. Her finnes:

  • lesesal
  • grupperom
  • arbeidsplasser med pc
  • trådløst nettverk til bruk for bærbar pc
  • kopimaskiner og skrivere

Biblioteket har oppslagsverk, tidsskrifter og pensumlitteratur for bachelorstudentene. På bibliotekets websider finner du åpningstider,  informasjonsressurser og veiledning i bruk av bibliotekstilbudet.

Orientering om biblioteket med demonstrasjon av bibliotekkatalogen BIBSYS Ask holdes i begynnelsen av hvert semester.

Hovedbiblioteket i Georg Sverdrups hus (GS) er åpent for alle, men er hovedsakelig rettet mot ansatte og hovedfagsstudenter. Samlingene rommer 2 millioner bind, og blant annet også en enestående papyrussamling, kinesiske silketrykk og tibetanske skrifter. Les om bibliotekets samlinger.

Lån av bøker

For å låne bøker må du ha lånekort. Studenter ved UiO bruker studiekortet som lånekort. Andre må henvende seg i utlånsskranken for å bli registrert som låner.

Søking i BIBSYS Ask og andre biblioteksbaser

BIBSYS Ask er et verktøy for å finne den boka du leter etter. I denne databasen kan du søke frem bøker og tidsskrifter ved de fleste norske universitets- og høyskolebiblioteker.

Det tilbys jevnlige kurs i litteratursøk for HF-studenter og det er også mulig å få veiledning gjennom tjenesten "Bestill en bibliotekar"

Blblioteket tilbyr en rekke faglige ressurser for studenter.

Publisert 10. mai 2010 18:01 - Sist endret 26. mai 2015 13:05