Utvekslingsavtaler og reisebrev

Til en hver tid er det et par hundre HF studenter som er i utlandet på utveksling. Her kan du lese reisebrev og annen informasjon om deres studieopphold. Kanskje finner du inspirasjon til å reise ut selv.

Utvekslingsavtaler ved HF og instituttene

Terje Schrøder har bodd og studert et semester i North Carolina, noe han anbefaler varmt:

"UNC Chapel hill er en helt fantastisk skole med et fantastisk miljø, og det har vært mitt beste semester som student. Jeg kan ikke få anbefalt det nok, uansett hva du studerer."

Astrid Kristoffersen har tilbragt et år ved prestisjeskolen Sorbonne i Paris. Her forteller hun om sine erfaringer og anbefalinger:

Magnifique, historique, stressant. Paris er på mange måter alt en by kan være.

Benedicte Strugstad tilbragte et semester ved Université Renne II, der hun studerte kunsthistorie. Her deler hun med seg av sine erfaringer.

Rennes er hovedstaden i Bretagne, og ligger ca to timer fra Paris med hurtigtog (TGV). Byen er kjent for sitt rike kulturtilbud, både innenfor teater, opera, film og konserter, og har blant annet to store kunstmuseer. De tre universitetene i byen tiltrekker seg mange ressurser innenfor forskning på flere områder.

 

Som student ved Humanitisk fakultet har du også muligheten til å organisere ditt eget utvekslingsopphold utenom fakultetets avtaler. Per A.H. Hvarnes ønsket å reise til La Paz, et opphold han organiserte på egen hånd.