Hvordan lage en egen mal og dele i Commons?

Du kan lage et eget standardoppsett - et design - i et rom og bruke som mal for andre rom. I standardoppsettet inngår emnemenyen, innstillinger, moduler, filer, oppgaver og annet du ønsker. For at den skal fungere som mal må du dele rommet i Commons. Når malen er delt kan alle som er lærer eller studiekonsulent i et rom (de må stå på personlisten i rommet) laste ned malen fra Commons. Malen kan lastes ned i mange rom samtidig. Se egen veiledning for hvordan laste ned en mal.

1. Bruk et hvilket som helst tomt, upublisert rom i Canvas. Fakultetskoordinator kan hvis ønskelig opprette egne rom (manuelle rom) som kan brukes til utvikling av en mal. Lag designet ditt ferdig. Husk å gjøre tilpasninger på emnemenyen. Legg også inn de innholdselementene du ønsker i malen (moduler, innstillinger, oppgavegrupper, oppgaver, filer, sider, og så videre). Frister du legger inn blir ikke eksportert. Du kan heller ikke eksportere gruppesett, grupper, innleveringer eller svar på diskusjonsinnlegg.

2. Gå til Innstillinger --> Del med Commons (i høyre kolonne). Svar ja på 'aksepter' første gang du bruker Commons.

3. Fyll inn feltene med Tittel, Beskrivelse og Etiketter. Du må også laste opp et bilde og velge hvem som skal kunne bruke malen. Trykk 'Dele' nederst.

Klikk for større bilde
Publisert 14. sep. 2018 10:43 - Sist endret 14. sep. 2018 10:56