English version of this page

Tre nye bøker om Ibsen

Tre nye bøker om Ibsen har nylig blitt utgitt: Ibsen Between Cultures, A Global Doll's House og Ibsen in Practice: Relational Readings of Performance, Cultural Encounters and Power.

Novus forlag

Frode Helland og Julie Holledge fra Ibsen-senteret har vært med på å skrive og redigere de tre bøkene som har blitt utgitt iløpet av de siste to årene. Alle tre er nå tilgjengelige på vårt bibliotek her på Ibsen-senteret.

Ibsen Between Cultures er en samling artikler skrevet av en gruppe internasjonale forskere som har samarbeidet om prosjektet med samme navn, finansiert av Forskningsrådet. Målet med prosjektet var å undersøke de mulige årsakene til Ibsens ekstraordinære internasjonale suksess. Boken er redigert av Frode Helland og Julie Holledge. Medforfattere: Ahmed Ahsanuzzaman, Tapati Gupta, He Chengzhou, Sabiha Huq, Kamaluddin Nilu, Jon Nygaard, Krishna Sen, Astrid Sæther, Sun Jian, Kwok-kan Tam, Xia Liyang.

A Global Doll's House er skrevet av Julie Holledge i samarbeid med Frode Helland, Jonathan Bollen og Joanne Tompkins. I likhet med Ibsen Between Cultures prøver også denne boken å undersøke de mulige årsakene til Ibsens internasjonale suksess, her med fokus på Ibsens mest populære skuespill, A Doll's House.

Ibsen in Practice: Relational Readings of Performance, Cultural Encounters and Power er skrevet av Frode Helland, og gir et innblikk i hvor mangfoldig bruken av Ibsens stykker er i forskjellige deler av verden og i forskjellige kulturer.

Les mer om de nyeste publikasjonene her.

 

 

Publisert 29. mars 2017 09:38 - Sist endret 21. nov. 2019 14:29