Om Senter for Ibsen-studier

Senter for Ibsen-studier er et nasjonalt og internasjonalt knutepunkt for forskning, dokumentasjon og undervisning om Henrik Ibsen.

Forskning

Senter for Ibsen-studier skal skape gode forskningsmiljøer. Forskningsprosjektene er tverrfaglige og internasjonale. Vi forsker på Ibsens tekster, Ibsen i ulike kulturer, Ibsen på teaterscenen og på Ibsens liv. Blant forskningsprosjektene våre er Ibsen in Translation, Data-Mining the Digital Bookshelf og IbsenStage.
 

Formidling og dokumentasjon

Formidlings- og dokumentasjonsarbeid har en sentral plass i Ibsensenterets virksomhet. Senteret har ansvar for en rekke digitale ressurser: Henrik Ibsens skrifter, IbsenStage, et stort digitalt tekst- og bildearkiv samt den internasjonale Ibsen-bibliografien. Alle ressursene blir kontinuerlig oppdatert og utvidet av de ansatte ved senteret. Vi legger også stor vekt på god veiledning av studenter og bistand til besøkende.
 

Studier

Senter for Ibsen-studier tilbyr et to-årig masterprogram og emner på bachelornivå. Studenten får en unik mulighet til å fordype seg i Ibsens liv og diktning. Studiet skal legge grunnlaget for videre forskning om Ibsen.
 

Boksamling

Senter for Ibsen-studier har en stor samling bøker og artikler om Ibsens liv og verk, utgaver av hans verker på mange språk, og en Ibsen-relevant referansensamling.

Kontaktinformasjon

Besøksadresse:
Henrik Wergelands hus (2. etasje)
Niels Henrik Abels vei 36

Kart

Postadresse:
Senter for Ibsen-studier
Postboks 1166 Blindern
0317 Oslo

E-post:
Ragnhild.Schea@ibsen.uio.no

Telefon:
22858680

Fax:
+ 47 22 85 71 00

Se alle ansatte