The Power of the Powerless Today: Anti-totalitarianism After 1989

About the speakers (in Norwegian):

Masih Alinejad

Iransk journalist, forfatter og dissident. Tidligere parlamentsmedlem i Iran. Flyktet da regimet slo brutalt ned på folkeprotestene etter presidentvalget i 2009. Bor i eksil i London, og bruker sosiale medier som Facebook for å utfordre det undertrykkende styret i sitt hjemland.

Oksana Forostyna

Ukrainsk journalist og forfatter. Redaktør i tidsskriftet Krytyka. Aktiv i folkebevegelsen som fellet Viktor Janukovytsj´ regjering i februar 2014.

Jung Chang

Verdenskjent kinesisk-britisk forfatter. Hennes selvbiografiske familiedrama Vilde Svaner (1991) har solgt over 10 millioner eksemplarer internasjonalt, men er forbudt i hjemlandet Kina. Hun har også krevet den kritikerroste biografien Mao - Den ukjente historien. Chang bor i dag i London.

Walid al-Kubaisi

Norsk-irakisk forfatter og dokumentarfilmskaper. Kom til Norge som flyktning fra Saddam Husseins Irak. Har markert seg som en skarp kritiker av moderne islamisme, og laget dokumentarfilmen Frihet, likhet og Det muslimske brorskap (2010).

Erik Rudeng (f. 1946)

Norsk forfatter og forsker. Sentral aktør i norsk samfunnsliv gjennom flere tiår. Var administrerende direktør i stiftelsen Fritt Ord fram til 2014.

Published Oct. 28, 2014 12:52 PM