English version of this page

Ibsensenterets bibliotek

Senter for Ibsen-studier har et bibliotek med hovedvekt på materiale av og om Henrik Ibsen. Biblioteket er i Henrik Wergelands hus (rom 215). Alle interesserte er velkommen til å besøke oss og sitte her og lese i bøker og artikler eller se en film, men vi har dessverre ikke hjemlån.

Ordinære åpningstider

  • 9.00–15.00, eller så lenge en bibliotekar er til stede

Biblioteket holder stengt i julen og alle offentlige høytids- og helligdager.

Kontortid bibliotekar

  • Man: 09.00–16.00
  • Ons: 13.15–16.00
  • Fre: 09.00–16.00

Arbeidsplasser

Det er to arbeidsplasser med PC-er for søking m.m. i biblioteket. Det er tilgang til kopimaskin og det er også mulighet for utskrift og skanning.

Kontakt

Hvis du trenger hjelp eller veiledning, ta gjerne kontakt med bibliotekar Kristin Kosberg på e-post eller ved å komme innom i kontortiden hennes (rom 209 i Henrik Wergelands hus).

Om samlingen

Collage med Ibsen-relaterte bilder

Ibsensenterets bibliotek er et fag- og forskningsbibliotek med hovedvekt på Henrik Ibsen. Den fysiske samlingen omfatter de store norske utgavene (Folkeutgaven, Hundreårsutgaven og Henrik Ibsens skrifter) og de mest omfattende samlede verker på tysk, fransk og engelsk. Vi har også oversettelser av enkeltverker til mange språk i tillegg til DVD-er og lydopptak til bruk i undervisningen. Bøkene, filmene og lydopptakene er søkbare i Oria.

Vi har en del skandinaviske og engelske teater- og litteraturtidsskrifter og en god samling med bl.a. dramateori og -historie, litteraturteori og -historie, håndbøker, ordbøker på mange språk, leksika m.m.

Alle Ibsen-tidsskriftene finnes her, og samlingen inneholder også vel 15 000 artikler om Ibsens liv og verk. Artiklene er søkbare i Den internasjonale Ibsen-bibliografien (de som er registrert etter 2015 er søkbare også i Oria).

I tillegg gir biblioteket deg tilgang til digitale artikler, lyd og bilder gjennom en rekke databaseabonnementer i samarbeid med Universitetsbiblioteket. Du har også tilgang til digitale ordbøker av god kvalitet. 

Nyheter i biblioteket

Her finner du et utvalg nye bøker. Klikk på tittelen for å se tilgjengelighet. Flere nye bøker finner du i Oria

Nyhet
Ibsen, Power and the Self

 

Foreslå innkjøp til biblioteket

Savner du noe i samlingen? Her kan du foreslå innkjøp av bøker, tidsskrift, filmer, databaser,  e-bøker etc.

Send innkjøpsforslag

 

 

Databaser for Ibsen-studier

Arbeidssituasjon

Þ = Tilgang kun fra campus eller hjemmefra med feidepålogging (ditt UiO-brukernavn og passord)
 

 

Be gjerne bibliotekaren om innføring i databasene og hjelp til søking!