English version of this page

Ibsensenterets bibliotek

Biblioteket ved Senter for Ibsen-studier er et fag- og forskningsbibliotek som dekker fagområdet Ibsen Studies. Biblioteket er åpent for alle.
Bokhyller fulle av bøker

 

Besøk oss

  • Ordinære åpningstider er mandag til fredag 9.00–15.00, eller så lenge en bibliotekar er til stede.
  • Biblioteket er i Henrik Wergelands hus (rom 215)

Alle interesserte er velkommen til å besøke oss og sitte her og lese i bøker og artikler eller se en film, men vi har dessverre ikke hjemlån.

Biblioteket holder stengt i julen og alle offentlige høytids- og helligdager.

Endring av åpningstider

Biblioteket er midlertidig stengt som tiltak for å hindre smitte av korona-viruset. Ta gjerne kontakt på e-post for å gjøre en individuell besøksavtale.


Tilgang hjemmefra

tilgang til bibliotekressurser når du ikke er på UiOs nettverk.

Arbeidsplasser

Det er fire arbeidsplasser og to PC-er for søking m.m. i biblioteket. Det er tilgang til kopimaskin og det er også mulighet for utskrift og skanning.

Kontakt

Hvis du trenger hjelp eller veiledning, ta gjerne kontakt med vår bibibliotekar Kristin Kosberg på e-post eller ved å komme innom i kontortiden hennes (rom 209 i Henrik Wergelands hus).

 

Om bibliotekets samlinger

Den fysiske samlingen teller ca. 1800 bøker. I biblioteket finner du også tidsskrifter, en stor filmsamling, teaterprogram og en unik samling av artikler. I tillegg gir biblioteket deg tilgang til elektroniske bøker, artikler, lyd, bilder. Du har også tilgang til digitale ordbøker av god kvalitet.

Finn bøker, artikler, tidsskrifter m.m.: Gå til Oria 

Av Ibsen

Samlingen omfatter de store norske utgavene (Folkeutgaven, Hundreårsutgaven og Henrik Ibsens skrifter) og de mest omfattende samlede verker på tysk, fransk og engelsk. Vi har også oversettelser av enkeltverker til mange språk i tillegg til filmadaptasjoner og forestillingsopptak til bruk i undervisningen.

Om Ibsen

Vi har en del skandinaviske og engelske teater- og litteraturtidsskrifter og en god samling med bl.a. dramateori og -historie, litteraturteori og -historie, håndbøker, ordbøker på mange språk, leksika m.m. Alle Ibsen-tidsskriftene finnes her, og samlingen inneholder også vel 15 000 trykte artikler om Ibsens liv og verk. Artiklene kan søkes opp i Den internasjonale Ibsen-bibliografien, og artikler som er registrert etter 2015 er søkbare også i Oria.

Nyheter i biblioteket

Foreslå innkjøp til biblioteket

Savner du noe i samlingen? Her kan du foreslå innkjøp av bøker, tidsskrift, filmer, databaser, e-bøker etc.

Send innkjøpsforslag

Databaser for Ibsen-studier

En person arbeider på en PC ved siden av en stor bokhylle.

Be gjerne bibliotekaren om innføring i databasene og hjelp til søking!

Þ = Tilgang kun fra campus eller hjemmefra med feidepålogging (ditt UiO-brukernavn og passord)

  • Atekst Þ Atekst fra Retriever gir arkivtilgang til norske papiraviser og fagblader i fulltekst