English version of this page

Studier

Litteratur, kognisjon og emosjon (LCE) tilbyr et bredt utvalg emner for studenter på alle nivåer.

For bachelorstudenter

For studenter på bachelornivå tilbyr LCE en emnetråd med anbefalinger for de frie emnene samt en samling digitale læringsressurser.

LCEs undervisningstilbud er satt på pause.

For masterstudenter

For studenter som skriver oppgaven i et emne relatert til litteratur og psykologi, tilbyr LCE en rekke emner, ekstra veiledning, stipender, masterclass og skriveverksteder.

LCEs undervisningstilbud er satt på pause.

Utveksling

Studer utenlands gjennom LCE på en av våre utvekslingsavtaler i Europa eller resten av verden.

Lesegruppe

Doktorgradsstudenter som er interessert i skjæringspunktet mellom litteratur og psykologi oppfordres til å ta kontakt via lesegruppen. Vennligst send en e-post til: k.b.kukkonen@ilos.uio.no

LCE e-postliste for studenter

Interessert i å høre mer om hva LCE tilbyr BA og MA studenter? Meld deg på LCE e-postlisten for studenter.

Digitale læringsressurser

Vi har gjort våre digitale læringsressurser tilgjengelig for alle som vil lære mer om forholdet mellom kognisjon, følelser og litteratur.

Vil du vite mer om LCE sine emner?

 

For å få en smakebit på studietilbudet vårt, se denne videoen, og lytt til Karin Kukkonen og Alexandra Effe diskutere hvordan «bøker vekkes til live» i en enkeltstående podkast-episode (lydfil på engelsk).

 

Hva sier studentene om LCE?

Oppslått bok. Foto.

Resultatet ble at jeg fikk et mer helhetlig perspektiv på romamnsjangeren; ikke bare sett gjennom en historisk og tekst-først-orientert linse, men der en kunne skape rom for en mer tverrfaglig tilnærming til litteratur, som også inkluderer en anerkjennelse av menneskelig kognisjon og emosjoner.

-Oda Norén

Det som jeg synes var svært positivt i dette seminaret og skulle ønske forekom oftere i andre emner i litteratur er dette enkle spørsmålet: Hva synes du om boka? Og rom til å innrømme at man ikke helt forstod den, dens verdi, eller at man syntes den var kjedelig å lese. Noen ganger - egentlig ganske ofte - erfarte jeg at ved å dele sine opplevelser med andre kan man faktisk endre andres mening om den - og omvendt.

-June Izabele Adomaityte

Neste semester planlegger jeg å skrive en masteroppgave om litteraturformidling for invandrere. Men det at man har begynt å forske på forholdet mellom litteraturen og psyken fikk jeg først og fremst vite av Alexandra. Dette er jeg veldig takknemlig for fordi jeg synes at det er et viktig og oversett forskningsområde i litteraturvitenskapen.

-June Izabele Adomaityte