Publikasjoner

Her finner du en oversikt over nylig utgitte publikasjoner av forskere ved IFIKK.

Se også publikasjoner av forskere ved Centre for the Study of Mind in Nature eller søk etter publikasjoner i Cristin

 

Professor i klassiske språk Silvio Friedrich Bär har sammen med Emily Hauser fra University of Exeter redigert boken, som  han også har bidratt til med en kapitel. 

Professor i filosofi Øystein Linnebo er aktuell med en ny bok hvor han avmystifiserer abstrakte objekter som tall og sett. 

Forsker i klassiske språk Christian Hervik Bull er aktuell med monografien som er publisert på Brill. 

Professor i klassiske språk Silvio Friedrich Bär er aktuell med ny bok om Herakles. 

Professor i filosofi Herman Cappelen er aktuell med første bok om Conceptual Engineering.

Førsteamanuensis i filosofi ved IFIKK Reidar Maliks, har sammen med Johan Karlsson Schaffer redigert boken, som  de også har bidratt til med en felles innledning. 

Boken "Responding to Global Poverty: Harm, Responsibility, and Agency" (Cambridge University Press, 2016) er skrevet av Christian Barry og Gerhard Øverland. Øverland var professor ved IFIKK inntil hans tragiske og altfor tidlige bortgang i 2014.

Sebastian Watzl, førsteamanuensis i filosofi ved IFIKK, er aktuell med boken "Structuring Mind: The Nature of Attention and How It Shapes Consciousness" (Oxford University Press).

Professor i filosofi ved IFIKK Eyjólfur Kjalar Emilsson er aktuell med boken "Plotinus". Boken er del av Routledge Philosophers-serien.

Professor Ina Blom ved IFIKK har, sammen med Trond Lundemo og Eivind Røssaak, redigert boken "Memory in Motion: Archives, Technology and the Social", som er tilgjengelig for open access nedlasting.

Førstelektor i kunsthistorie ved IFIKK, Anny Fremmerlid, har skrevet boken "Erik Werenskiolds grafikk: raderinger og litografier". Dette er den første gjennomillustrerte open access-boken som er gitt ut på et norsk forlag.

Professor i kunsthistorie ved IFIKK Kjetil Fallan er aktuell med boken "Designing Modern Norway: A History of Design Discourse"

Professor i kunsthistorie ved IFIKK Kjetil Fallan, har sammen med Dr. Grace Lees-Maffei redigert boken, som  de også har bidratt til med en felles innledning og artikler. 

Professor i kunsthistorie ved IFIKK Bente Larsen, har sammen med professor i engelskspråkling litteratur Jakob Lothe redigert boken, som  de også har bidratt til med en felles innledning og egne artikler. 

Professor i kunsthistorie Ina Blom er aktuell med bok "The Autobiography of Video  The Life and Times of a Memory Technology"

Professor i filosofi ved IFIKK Herman Cappelen sammen med Tamar Szabó Gendler og John Hawthorne har redigert denne boken.

Universitetslektor i filosofi Øystein Skar er aktuell med oversettelsesarbeid "Gottlob Frege. Utvalgte tekster". Einar Duenger Bøhn har bidratt med utvalg og introduksjon, mens Dagfinn Føllesdal - med etterord.

Heidi Bale Amundsen, stipendiat i kunsthistorie ved IFIKK, har sammen med Gerd Elise Mørland, amanuensis i kunsthistorie ved Høyskolen i Oslo, redigert boken. De har også bidratt med en felles innledning og et forskningsessay.

Øyvind Rabbås og Eyjólfur K. Emilsson, professorer i filosofi ved IFIKK, har sammen med Hallvard Fossheim (Bergen) og Miira Tuominen (Jyväskylä) redigert boken, som de også alle har bidratt til med en felles innledning og egne kapitler. 

Professor i idehistorie Ellen Krefting har redigert boken sammen med Aina Nøding og Mona Ringvej. Hun har også bidratt med innledning og kapittel i denne boken. 

Professor i idéhistorie ved IFIKK Espen Schaanning er aktuell med bok "Barneridderne. Baden-Powell og den norske speiderbevegelsen"

Tove Pettersen, professor i filosofi ved IFIKK, er sammen med professor Annlaug Bjørsnøs (NTNU) redaktør og bidragsyter til antologen Simone de Beauvoir – A Humanist Thinker publisert på Brill/Rodopi. Alle kapitlene i boken er basert på forelesninger holdt på The 20th International Simone de Beauvoir Conference som ble arrangert i juni 2012 på IFIKK i sammarbeid med NTNU.  

Førsteamanuensis i latin ved IFIKK Vibeke Roggen er redaktør og en av bidragsyterne i denne boken.

Førsteamanuensis i latin ved IFIKK Vibeke Roggen er medforfatter av denne ordboken.

Ville Vuolanto, post doc. ved idéhistorie på IFIKK, er medredaktør og bidragsyter i boken "Children and family in late antiquity"