Studere i utlandet?

Investér i din fremtidige karriere - studér et semester eller to i utlandet!

IFIKK, HF og UiO har utvekslingsavtaler med fremragende institusjoner over hele verden. Det gir deg en enestående mulighet til å studere et semester eller to i utlandet.

Verdenskart med samme tekst som under overskriften "Hvorfor studere utenlands?"

Grunner til å reise ut er mange, og du har sikkert dine. Det vi vet er at de som studerer ute ofte gjør det faglig bedre, og at de opparbeider seg kompetanse arbeidsgivere etterspør.

Hvorfor studere utenlands?

 • personlig vekst   
 • forbedre språkkunnskaper
 • slippe å jobbe ved siden av studiene, og samtidig få bedre råd
 • spennende fagtilbud du ikke får hjemme
 • øke kulturforståelse
 • lei av å tråkke på Blindern
 • vennskap og opplevelser - internasjonalt nettverk
 • bli attraktiv på arbeidsmarkedet

Eksempler på gode utvekslingsavtaler

Dette er noen eksempler til inspirasjon for studenter som søker utveksling innen filosofi, idehistorie, kunsthistorie, klassiske språk.

Kunsthistorie

Les mer utenlandsopphold for kunsthistories bachelor -og masterprogram

Filosofi

 • Filosofi har gode avtaler i Storbritannina. Hva med et opphold ved David Humes gamle universitet, University of Edinburgh, University of Sussex eller University of Birmingham?
 • Blant de tyske avtaler finner du de faglig sterke universitetene Humboldt-universitetet i Berlin, Heidelberg og Konstanz. Disse er blant de 11 universiteter i Tyskland som er kåret til fremragende universiteter -  en kåring som er gjort ut fra Tysklands 140 studiesteder!
 • I tillegg kan du oppleve det filosofiske miljøet i Skandinavia gjennom filosofinettverket Norplus. Hvorfor ikke København, Uppsala eller Stockholm?
 • Hva med et opphold på USAs vestkyst, ved et av University of California sine Campus; som Berkeley eller San Diego, eller ved University of Maryland på USAs østkyst, et høyt rangert universitetet, og med en rekke spennende studiemuligheter.

Les mer om utenlandsopphold for filosofis bachelor - og masterprogram

Idehistorie

Les mer om utenlandsopphold for idehistoriestudenter.

Klassisk

Les mer om utenlandsopphold for klassiskstudenter på bachelor og på master

Utenlandsstudier som en del av grad ved UiO

Formålet med utveksling er faglig utvikling og meningen er derfor at emnene som studeres i utlandet skal være del av graden ved UiO. Utenlandsstudiene kan du få godkjent som en del av bachelor- eller mastergraden din ved UiO slik at du ikke blir forsinket i studieløpet. Du kan få innpasset utenlandsstudier både som fordypningsemner, støttegruppeemner og frie emner dersom du om søker godkjenning både før og etter et utenlandsopphold.

Lurer på hvordan et utvekslingsopphold kan passe inn i graden din? Ta kontakt med programkonsulenten for ditt studieprogram.

Kontaktpunkter

Generell info om utveksling får du på HF-studentinfo, hos studiekonsulenten på faget ditt og internasjonaliseringskoordinatoren på instituttet. Du kan også skrive en e-post til internasjonalisering@ifikk.uio.no .

Publisert 1. juni 2012 17:50 - Sist endret 20. juni 2022 13:29