2-ukers kurs i York

Det norske studiesenteret i York tilbyr 2-ukers kurs for studenter ved norske universitet og høgskoler.

Heslington Hall i vakre omgivelser på universitesområdet i York.

Dette er en unik sjanse for deg som engelskstudent på årsenhet eller bachelor til å oppleve engelsk kultur og studiekultur på nært hold.

Det norske studiesenteret i Storbritannia er en del av University of York med lærere fra Storbritannia.

Kurset fokuserer på britisk litteratur, engelsk språk/språkbruk og britisk kulturkunnskap – med særlig vekt på høyaktuelle temaer.

En vakker by

York i Nord-England er en av Storbritannias vakreste byer med en lang og fargerik historie både fra romertiden og vikingtiden.

Dette er en moderne by med alle fasiliteter når det gjelder uteliv og shopping.

Kommende kurs

Kommende kursopphold for UiO-studenter er 28. februar til 11. mars 2022. Det blir informasjonsmøte om studieturen i løpet av høstsemesteret 2021.

Powerpoint-presentasjon fra informasjonsmøte 1. november, 2021

Du finner lenke til påmeldingskjema inne i presentasjonen (side 19)

 

Spørsmål fra ILOS-studenter kan rettes til Mia Brunelle Jønnum.

 

UiO-studenter i York, mars 2014

UiO-studenter i York, mars 2011 (foto: S.O. Ebeling)


Anbefaler studieopphold i York

Bachelorstudentene Erika Sandvik og Heidi Fossan snakker varmt om to-ukers oppholdet i York.

Heidi Fossan fikk mer innsikt i England og språket.

Våren 2009 dro Heidi Fossan til York for å lære mer om England og språk. Her tok hun følgende kurs: Britain’s worst accent?, Multiculturalism, English as a world language, Practical approaches to literature, Verbal art og Old Norse.

– Jeg har fått mer innsikt i England som land. Det er nyttig å ha med seg i de engelskrelaterte fagene. Ved siden av det faglige er det sosiale mye opp til hver enkelt. Vi fra Oslo bodde sammen med en flott gjeng fra Bergen og ble godt kjent med noen av dem. En jentetur til Edinburgh og shopping i Yorks smågater kan absolutt anbefales, sier Fossan.

Hun var spesielt fornøyd med den gode og omfattende undervisningen i språkfag og at lærerne ved The Norwegian Study Centre stilte godt opp for studentene fra Norge.

En annen student, Erika Sandvik, tok turen til York som en forberedelse til studier ved Universitetet i Leeds. Hun synes det faglige opplegget i York var både interessant og morsomt, uten press og med total fokus på læring for læringens skyld.

– Samtidig tok jeg også oppholdet for å ha det moro og oppleve noe nytt, sier Sandvik.

De to studentene skryter av den fantastiske rammen rundt oppholdet, med grønne parker, trivelige engelske murhus og ikke minst mange fornøyde medstudenter. Det er kort vei til sentrum og heller ikke lang til større byer som Leeds og Sheffield.

Publisert 17. juni 2010 12:06 - Sist endret 3. jan. 2022 14:10