Referat fra HF-LAMU-møte den 22. september 2022

Tilstede: arbeidsgiver Monica Bakken, arbeidsgiver Helga Reiss, arbeidsgiver Karen Haugland, lokalt hovedverneombud Mia Brunelle Jønnum, arbeidstaker Nora Birkeland, arbeidstaker Pia Søndergaard, arbeidstaker Kate Vivi Rasch, studentrepresentant Veronica Dahlby Tveitan, BHT-representant Trine Evensen, HR-rådgiver og ARK-koordinator Tonje Olsen og HMS-koordinator og sekretær for HF-LAMU Anders Rykke.

Meldt forfall: representant fra Eiendomsavdelingen Rune Greaker, arbeidsgiver Karina Kleiva, arbeidsgiver Ragnhild Rebne, BHT-representant Inger Kristine Mollø-Christensen

1. Referat fra møte i HF-LAMU 02.06.2022

  • Godkjent

2. Orientering v/Eiendomsavdelingen

  • Utgikk

3. Fakultetets orientering

  • Monica Bakken orienterte om det økte arealbehovet ved fakultetet. Ansettelser i forbindelse med eksternfinansierte prosjekter gjør at IAKH og IKOS opplever press i arealsituasjonen. På lengre sikt må det jobbes med lokal fortetting og flere ansatte per kontor. En omdisponering av PAM 360 er i gang. TP kan fungere som et mulig verktøy i kartleggingen av kontorbruk og for å utnytte arealene mer effektivt. En rom-policy på fakultetet er i utvikling og LAMU vil orienteres om dette på et senere tidspunkt.
  • Bakken orienterte om ferdigstillingen av garderobene i PAM. Alt er i rute. 
  • Bakken orienterte om status for Uglebo. Studentpuben har ikke vært i drift det siste året. Det ble arrangert et allmøte blant studenter og det ser ut til å være interesse for nytt styre og drift av Uglebo. Møtet opplevdes som oppløftende for studentmiljøet. Gjenopprettet drift kan by på noen juridiske og økonomiske problemer, da med tanke på skjenkeløyve, men det skal være mulig å begynne med kafédrift.
  • Helga Reiss orienterte om mentorprogrammet for nye fast vitenskapelig ansatte og et vellykket kick-off seminar. Dialogen mellom mentorer og menteer var god. Språket kom høyt opp og spesialskredde språkkurs oppleves som positivt. Språkkurs er obligatorisk og det legges til rette for at språkopplæringen inngår innenfor normal arbeidstid.  Med oppstart hver høst vil det arrangeres to større samlinger per semester.

4. Orientering v/lokalt hovedverneombud

  • Mia Brunelle Jønnum orienterte om mangelfullt oppmøte blant verneombudene på fellesmøtene. Tiltak som sikrer økt oppmøte undersøkes. Møteplanen er endret, slik at verneombudsmøter blir lagt i forkant av møter i LAMU.
  • Jønnum har deltatt på konferanse for hovedverneombud i Stavanger hvor ytringssikkerhet på arbeidsplassen var tema. 

5. Orientering v/ HMS-koordinator

6. Orientering fra bedriftshelsetjenesten

  • Trine Evensen orienterte om BHTs oppfølging av stipendiater og postdoktorer. Evensen delte en presentasjon (vedlagt) om problemstillinger som berører denne ansattgruppen.

7. Orientering fra læringsmiljøkontakt

  • Signe Thorstad orienterte om Verdensdagen for psykisk helse 2022. HF har påtatt seg koordineringen av ulike arrangementer og forvaltning om nettsider. Det er også laget en kommunikasjonsplan. AMU sentralt skal evaluere Verdensdagen for psykisk helse i samarbeid med fakultetsdirektørnettverket.  

8. Orientering fra studentrepresentant

  • Veronica Dahlby Tveitan orienterte om Uglebo. HF er det eneste fakultetet som for øyeblikket er uten en studentpub og samlingssted for studentene sine, men det likevel ser lysere ut nå etter allmøtet (se sak 3).

9. ARK v/ ARK-koordinator Tonje Nathalie Olsen

  • Tonje Olsen orienterte om det pågående arbeidet med ARK-undersøkelsen. AP har sendt ut en høring og forslår en samlet gjennomføring ved UiO som HF også støtter. Forslaget er at UiO inngår en langsiktig avtale og en felles gjennomføring med et intervall hvert tredje år. Neste ARK-undersøkelse gjennomføres tidligst i 2024 med en gjennomgang på enhetene, da med et fokus på tiltak fra undersøkelsen i 2020 og status på arbeidsmiljøene i forkant av undersøkelsen.
  • Olsen orienterte om ARK-konferansen 24. – 25. november.

10. Eventuelt

  • Arbeidsgiverrepresentant Karina Kleiva oppholder seg i USA og Karen Haugland ble valgt inn som fast medlem av LAMU. Lin Malin Ullern, ny administrativ leder ved IAKH, ble valgt inn som vara for arbeidsgiversiden.

Vedlegg:

  • Presentasjon sykefravær ved HF 2021
  • Presentasjon BHT
  • Presentasjon ARK

 

Publisert 14. feb. 2023 13:39 - Sist endra 26. sep. 2023 09:18