Referat fra HF-LAMU-møte den 2. juni 2022

Tilstede: arbeidsgiver Monica Bakken, arbeidsgiver Ragnhild Rebne, arbeidsgiver Karen Haugland, lokalt hovedverneombud Mia Brunelle Jønnum, arbeidstaker Nora Birkeland, arbeidstaker Pia Søndergaard, arbeidstaker Kate Vivi Rasch , BHT-representant Inger Kristine Mollø-Christensen, læringsmiljøkontakt Signe Ingjerd Thorstad, seniorrådgiver Greta Holm, og HMS-koordinator og sekretær for HF-LAMU Anders Rykke

Meldt forfall: representant for Eiendomsavdelingen Rune Greaker og studentrepresentant Veronica Dahlby Tveitan

1. Referat fra møte i HF-LAMU 03.03.2022

  • Godkjent

       2. Orientering v/ Eiendomsavdelingen 

  • Utgikk

3. Orientering fra arbeidsgruppen for internasjonalt ansatte v/ Greta Holm og Hilde Kristine Sletner

  • Greta Holm orienterte om arbeidsgruppen for integrering av internasjonalt ansatte og status på arbeidet. I april ble det avholdt en workshop med fokus på det kommende mentorprogrammet. Videre ble det orientert om organiseringen av arbeidet fra HR-seksjonen (mottak – verktøy/informasjon - oppfølging/mentorering)
  • Det ble stilt spørsmål om hvordan interessen for å bli med på mentorprogrammet kan økes, hva instituttene kan gjøre og hvor mange internasjonalt ansatte HF har
  • Hver leder må være i dialog med sine ansatte om kurs og progresjon
  • Ragnhild Rebne delte erfaringer fra IKOS

4. Fakultetets orientering

  • Monica Bakken orienterte om disponeringen av tilfluktsrom ved HF.  I tilfelle en beredskapssituasjon skulle kreve at tilfluktsrommene må tas i bruk gjennomførte Bakken sammen med HR-sjef Helga Reiss, HMS- og beredskapskoordinator Anders Rykke og daværende eiendomskoordinator Hilde Stenberg en befarings- og kartleggingsrunde på Øvre Blindern. ILN og IFIKK har blitt oppfordret til å rydde materiale og gjenstander. Ulike studentforeninger har også lagt fra seg materiale. Det er en utfordring som må løses, men det skal likevel være mulig på 72 timers varsel å klargjøre tilfluktsrommene til bruk.
  • Bakken orienterte om en økning i arealbehov på enkeltenheter. Det er en aktivitetsøkning flere steder, både på grunn av flere faste ansettelser og på grunn av flere eksternfinansierte stillinger. IKOS og IAKH vil ha en utfordring og vil jobbe med problematikken fra høsten av. 
  • Bakken orienterte om opplegget for sommerfesten ved HF 22. juni

5. Orientering v/lokalt hovedverneombud

  • Mia Brunelle Jønnum orientering føyde seg sammen med læringsmiljøkontaktens orientering, se pkt. 8

6. Orientering v/HMS-koordinator

7. Orientering fra bedriftshelsetjenesten

  • Inger Kristine Mollø-Christensen orienterte om en forskningsrapport fra STK om mangfold og inkludering. Rapporten griper inn i tematikk som er relevant for HF.
  • Mollø-Christensen orienterte om HFs handlingsplan for bruk av bedriftshelsetjenester. HF har bestilt kurs, og BHT ønsker kurs rettet mot stipendiater og postdoktorer spesielt.
  • Det ble videre orientert om omorganiseringen av IT-tjenestene 

8. Orientering fra læringsmiljøkontakt

  • Signe Ingjerd Thorstad orienterte om Verdensdagen for psykisk helse 2022 «Vi trenger hverandre», som handler om inkludering og forebygging av ensomhet.  På UiO går fakultetene sammen og det blir holdt stands og panelsamtaler. Det rettes fokus på menns psykiske helse, og informasjon skal bli forelegges på engelsk for å nå ut til flere. Det er også et større fokus på de ansatte dette året. Kommunikasjonsseksjonen ved HF vil lage nettside med informasjon. Thorstad og Jønnum har deltatt på AMU-møte i mai hvor de presenterte opplegg og statistikk, som også har blitt løftet frem i vernelinjen.
  • Det er viktig at instituttledere og administrative ledere orienteres om opplegget, og at det forelegges en kommunikasjonsplan, gjerne gjennom HF Aktuelt. Det er også forslag om at forelesere kan legge inn en ekstra slide om Verdensdagen for psykisk helse i sine forelesninger, og at dette gjøres i samarbeid med studie- og eksamenskonsulenter.  Tematikken behandles i andre arbeidsmiljøutvalg ved UiO. Dagen skal evalueres av fakultetsdirektørnettverket og i AMU.  

9. Orientering fra studentrepresentant

  • Utgikk

10. Eventuelt

  • Ingen saker til eventuelt
Publisert 14. feb. 2023 13:22 - Sist endra 14. feb. 2023 13:22