Referat fra HF-LAMU 24.11.2022

Tilstede: arbeidsgiver Monica Bakken, arbeidsgiver Karen Haugland, lokalt hovedverneombud Mia Brunelle Jønnum, arbeidstaker Nora Birkeland, arbeidstaker Pia Søndergaard, arbeidstaker Kate Vivi Rasch, studentrepresentant Veronica Dahlby Tveitan, seksjonssjef og bedriftslege ved BHT Julie Tran og HMS-koordinator og sekretær for HF-LAMU Anders Rykke.

Forfall: arbeidsgiver Helga Reiss, arbeidsgiver Ragnhild Rebne, læringsmiljøkontakt Signe Thorstad og studentrepresentant Veronica Dahlby Tveitan

 

1. Referat fra møte i HF-LAMU 22.09.2022

Godkjent 

2. Orientering v/ Eiendomsavdelingen

  • Rune Greaker orienterte om arbeidet med sanering av asbest på dørbladet ved rampen ved kjellerinngangen til Henrik Wergelands hus. Døren skiftes på nyåret og det vil bli noe støy i forbindelse med arbeidet.

  • EA mottar fremdeles innmeldinger som gjelder markisene på Niels Treschows hus. Innmeldinger samles og når et bestemt antall ikke lenger fungerer, vil tiltak bli gjennomført. Det er kostbart å leie lift.

  • Greaker orienterte om temperaturer i forbindelse med UiOs energisparetiltak. Som videre energisparetiltak undersøkes mulighetene for å anlegge solcelle-paneler på taket på Sophus Bugges hus.

3. Fakultetets orientering

  • Monica Bakken orienterte om arbeidet med oppfølging av forebygging av trakassering og arbeidet med reviderte tiltaksplaner. Det ble avholdt et seminar for ledere ved fakultetet om tematikken med representanter fra Likestillings- og diskrimineringsombudet som foredragsholdere. Reviderte tiltaksplan følges opp av LAMU neste år.

  • Bakken orienterte om UiOs energisparetiltak og hvilke følger tiltakene får for fakultetet. Temperaturene senkes fra og med 15. desember og det er viktig at institutter og ansatte mottar informasjon om tiltakene og hvordan radiatorene fungerer. Ventilasjonsanlegget skrus av etter klokken 16. Personlig bruk av oljeovner må ha en helsemessig årsak og ovnene må være godkjent av EA. EA må varsles dersom vinduer er årsak til trekk og kulde. UiO har en egen nettside om energisparetiltakene.

  • Bakken informerte om at det er gitt bevilgninger til fasaden ved instituttet i Roma og til pauserom på IMV, og at tørkerommet i kjelleren i P. A. Munchs hus nå er klar til bruk.

4. Orientering v/ lokalt hovedverneombud

Mia Brunelle Jønnum orienterte om at vernelinjen holdes oppdatert om energisparetiltakene og at Thomas Aulin overtar som hovedverneombud ved UiO.

5. Orientering v/ HMS-koordinator

Anders Rykke orienterte om innrapporterte HMS-avvik ved fakultetet september 2022 – november 2022

Rykke orienterte om saker fra sentralt AMU, se: 

Rykke orienterte om dato for LAMU-seminar, som er 28. mars 2023, men at tema ennå ikke er bestemt. Invitasjon til seminaret vil sendes ut når den er klar.

Fakultetet har hatt møte med BHT vedrørende bestilling for 2023.

6. Orientering fra bedriftshelsetjenesten

  • Julie Tran er ny bedriftslege og seksjonssjef ved BHT. Tran orienterte om lange ventelister og at BHT kontaktes jevnlig.

7. Orientering fra læringsmiljøkontakt 

Utgikk

8. Orientering fra studentrepresentant

Utgikk

9. Evaluering av årsplan 2022

  • LAMU foretok en kort evaluering av årsplan og innspill til årsplan 2023.
  • Det ble lagt frem ønske om at læringsmiljøforum ved HF følges opp til neste år. På studiesiden vil det bli iverksatt et prosjekt på studiesiden, «Prosjekt helhet», som er en god ramme for læringsmiljø som tema.  
  • Problemstillinger og helsemessige utfordringer ansatte i rekrutteringsstillinger møter på bør videreføres. Erfaringer fra mentorprogrammet kan legges til grunn og det er mulig at innhold i mentorprogrammet kan utvides til andre ansattgrupper.

10. Eventuelt

  • Vedtatte møtedatoer i 2023:
    • 2. mars kl. 12.15 – 13.30
    • 25. mai kl. 12.15 – 13.30
    • 21. september kl. 12.15 – 13.30
    • 23. november kl. 12.15 – 13.30
  • Zoom forblir utgangspunkt for møtevirksomheten, men LAMU åpner for fysiske møter når det er hensiktsmessig.

Vedlegg:

Årsplan HF-LAMU 2022

Publisert 26. sep. 2023 10:00 - Sist endra 26. sep. 2023 10:00