Referat fra HF-LAMU 25.05.2023

Tilstede: arbeidsgiver Monica Bakken, arbeidsgiver Karen Haugland, arbeidsgiver Lin Malin Ullern, arbeidstaker Nora Birkeland, arbeidstaker Pia Søndergaard, representant for Eiendomsavdelingen Rune Greaker, studentrepresentant Veronica Dahlby Tveitan, vara for hovedverneombud Ingrid Stange Ytterstad, læringsmiljøkontakt Signe Ingjerd Thorstad, ARK-koordinatorer Tonje Natalie Olsen og Karoline Farbrot, HMS-koordinator og sekretær for HF-LAMU Anders Rykke

1. Referat fra møte i HF-LAMU 02.03.2023 

Godkjent 

2. Orientering v/Eiendomsavdelingen 

  • Rune Greaker orienterte om at heisprosjektet er i gang i NT
  • Alle oppfordres til å sende henvendelser til EA ved behov – for godt miljø og klima. Vi er fremdeles i energisparemodus.

3. Fakultetets orientering

Monica Bakken orienterte om planleggingen av fakultetets sommerfest 22. juni

Bakken orienterte om arealsituasjonen på fakultetet som følge av flere eksternfinansierte prosjekter.  Det forsøkes å forutse problemene. I fakultetsadministrasjonen er det også utfordringer. Tre ny stillerom/møterom – to i PAM, et i NT. Det er uaktuelt for fakultet å leie lokaler for øyeblikket.

Bakken orienterte om ARK-seminar for LAMU og verneombudene som forberedelse på ARK. Mulighet for å engasjere og få inn verneombudene.

Tonje Nathalie Olsen orienterte videre om status på ARK-prosessen. Ved fakultetet inngår Karoline også som lokalkoordinator. Sentralt er det nedsatt arbeidsgruppe som skal bistå fakultetene. Mye likt fra forrige runde i 2020, at LAMU er styringsgruppe. Spørreskjema er revidert med mål om større diskusjoner. Administrative ledere og instituttledere inviteres til møte om støtte og hva det er behov for.

4. Orientering v/lokalt hovedverneombud

  • Mia Brunelle Jønnum orienterte om LAMU-seminaret 2023. Det var et greit oppmøte fa HF, LAMU og verneombud bør likevel fremsnakke LAMU-seminaret 2024.
  • Jønnum orienterte om Verdensdagen for psykisk helse 2023 og ble supplert av Signe Thorstad om tema og nettstedet: Forsiden | Verdensdagen for psykisk helse. Det blir flere arrangementer.

5. Orientering v/HMS-koordinator

6. Orientering fra bedriftshelsetjenesten 

Utgikk

7. Orientering fra læringsmiljøkontakt

  • Signe Thorstad presenterte deler av fakultetets Prosjekt helhet, bakgrunn for satsningen, og hvordan satsningen retter seg mot studenter og studier, se notat-fs-prosjekt-helhet-.pdf (uio.no)

8. Orientering fra studentrepresentant

  • Veronica Dahlby Tveitan oppfordrer at HFSU kontaktes ved bistand til Verdensdagen for psykisk helse.
  • Uglebo og Filologisk forening skal slås sammen til et foretak.

9. Valg av arbeidstakerrepresentanter til HF-LAMU 2024-2025

  • Rykke orienterte om at valg av arbeidstakerrepresentanter til LAMU velges for to år av gangen. Nåværende arbeidstakerrepresentanter er valgt t.o.m. 31.12.2023. Ifølge UiOs prosedyre for valg av medlemmer og varamedlemmer til lokale arbeidsmiljøutvalg skal Arbeidsmiljøutvalget (HF-LAMU) oppnevne et valgstyre, som skal finne frem til aktuelle kandidater og sikre at valget gjennomføres før 1. november.

Forslag til vedtak: HF-LAMU gi sekretariatet for HF-LAMU mandat til å se etter aktuelle kandidater til valgstyre for valg av arbeidstakerrepresentanter til HF-LAMU for perioden 01.01.2024-31.12.2025.

Vedtatt

10. Eventuelt

  • Ingen saker
Publisert 26. sep. 2023 10:56 - Sist endra 26. sep. 2023 10:56