Referat fra HF-LAMU 30.11.2023

Tilstede: arbeidsgiver Monica Bakken, arbeidsgiver Helga Reiss, arbeidsgiver Karen Haugland, arbeidsgiver og vara Lin Malin Ullern, lokalt hovedverneombud Mia Brunelle Jønnum, arbeidstaker Pia Søndergaard, arbeidstaker Kate Vivi Rasch, representant fra Eiendomsavdelingen Rune Greaker, representant fra BHT Kristine Møllo-Christensen, ARK-koordinatorer ved fakultet Tonje Nathalie Olsen og Karoline Farbrot, og HMS-koordinator og sekretær for HF-LAMU Anders Rykke

Forfall: arbeidsgiver Ragnhild Rebne, arbeidstaker Nora Birkeland, læringsmiljøkontakt Signe Ingjerd Thorstad og studentrepresentant Veronica Dahlby Tveitan

1. Referat fra møte i HF-LAMU 21.09.2023

Godkjent

2. Orientering v/Eiendomsavdelingen

Rune Greaker orienterte om forsinkelser i arbeidet med pergolaen og lekkasjen i hjørnet mellom NT og PAM. Det er meldt problemer med ventilasjonsanlegget på SBH og NT.

Det var brannøvelse 3. oktober for Øvre Blindern-byggene. Neste øvelse blir avholdt på vårparten. På spørsmål om tidsbruk på øvelse, hvor lang tid fra alarmen går til full evakuering, tok det 5 minutter og 20 sekunder øvelsen 3. oktober. 300 oppholdt seg i bygningene på tidspunktet øvelsen ble gjennomført.

3. Fakultetets orientering

Monica Bakken orienterte om innspill til EA (SVI-midler) for 2023. Det er ønske om å gjøre laboratoriumvirksomheten på RITMO og den tilknyttet MultiLing om til én fasilitet, en HumanLab. Plasseringen av den sosiokognitivate laben er ikke optimal og RITMOs lab skal ut 2027. Laben fra 2027 flyttes tilbake til HF. I dialog med EA er det besluttet å foreslå a plassere RITMOs lab i fyrrommet og den sosikognitive laben i kjellen i HW. Ifm. ombygging må en ryddefase initieres. På spørsmål IAKHs laber i denne prosessen, er disse vurdert som utelatt på grunn av at IAKHs laber har en annen type virksomhet.

Bakken orienterte om arbeidsgruppen i fakultetsadministrasjon som ser på løsninger mht. arealsituasjonen. Arbeidsgruppen kommer med innspill i januar. Balansegangen i benyttelsen mellom enkeltkontorer og delte kontorer vil utgjøre en hovedproblemstilling.

4. Orientering v/lokalt hovedverneombud 

Mia Brunelle Jønnum orienterte om LAMU-seminaret 7. desember. Prosjektleder for ARK ved UiO Linn Grimstad-Nielsen, verneombud ved UiO Thomas Aulin og BHT deltar.

Jønnum har sammen med administrativ leder ved IAKH Lin Malin Ullern besøkt instituttets lokaler i Fredriks gate og Blindernveien 11. Hensikten var å undersøke utfordringer som oppstår når Statsbygg er involvert. Greaker informerte at EA er i møte med Statsbygg hvert kvartal.

5. Orientering v/HMS-koordinator 

Anders Rykke orienterte om HMS-avvik ved fakultet i september-november 2023

Rykke orienterte om saker fra sentralt AMU, se Referat fra møte i sentralt arbeidsmiljøutvalg - 3/2023 - Universitetet i Oslo (uio.no) og Referat fra møte i sentralt arbeidsmiljøutvalg - 4/2023 - Universitetet i Oslo (uio.no)

Rykke etterlyste rapporter fra enhetenes vernerunder. Det må være et mål at alle enheter gjennomfører vernerunder i 2024.

6. Orientering fra bedriftshelsetjenesten 

Kristine Møllo-Christensen orienterte fra møtet med fakultetet om handlingsplanen for 2024 og at årsrapporten for 2023 kommer. Bestillingene er sekkeposter, som samtaler med ansatte, og det er brukt en del tid på lederstøtte. Seminarer og oppfølging av stipendiater/postdoktorer preger bestillingen for 2024.

Helga Reiss mener fakultetet bør være bedre på å bestille BHTs kurs relatert til sikkerhet, trakassering, og hvordan ansatte i undervisningssituasjoner kan styrkes. I handlingsplanen for 2024 er det satt av kapasitet til kurs for undervisere og forelesere.

7. Orientering fra læringsmiljøkontakt 

Signe Ingjerd Thorstad orienterte om Verdensdagen for psykisk helse. Arrangementene opplevde godt oppmøte.

På bakgrunn av ShOT-undersøkelsen, innmeldte Si fra-saker og et økt antall søknader om tilrettelegging, mener Thorstad at arbeidet med læringsmiljøet på fakultetet må forsterkes. Studenter som kommer nå har andre utfordringer enn tidligere. Her må vi se på både læringsmiljøtiltak og universell utforming.

8. Orientering fra studentrepresentant 

Utgikk

9. Oppfølging av ARK-undersøkelsen med forslag til vedtak

Tonje Nathalie Olsen og Karoline Farbrot presenterte status for ARK-undersøkelsen, se vedlegg.

LAMU ble som styringsgruppe bedt om å ta stilling til tre vedtaksforslag til gjennomføringen av ARK ved Det humanistiske fakultet 2024, se vedlegg:

 

           Forslag 1) Nedre grense stillingsprosent for deltagelse i ARK-undersøkelsen

Forlag til vedtak: HF-LAMU vedtar å sette nedre for deltakelse i ARK-undersøkelsen ved HF i 2024 til en stillingsprosent på 40 %.

Enstemmig vedtatt

Forslag 2) Invitasjon til å delta i ARK-undersøkelsen ved permisjon og lengde på ansettelsesforhold

Forslag til vedtak: HF-LAMU vedtar at ansatte som har permisjon uten lønn fra sin stiling for å jobbe utenfor fakultetet, timeansatte, heltids tillitsvalgte samt eksternfinansierte stipendiater [stipendiater UiO ikke har arbeidsgiveransvar for], ikke vil motta invitasjon til å delta i undersøkelsen. HF-LAMU vedtar videre at ansatte må ha en aktiv ansettelse ut februar 2024 for å motta invitasjon til å delta i undersøkelsen.

Enstemmig vedtatt

Forslag 3) Tilvalgsmodul i KIWEST

Forslag til vedtak: LAMU vedtar å inkludere tilvalgsmodul 3 "Jobbusikkerhet og planer om å søke ny jobb" fra spørresettet KIWEST 4.0 i gjennomføringen av ARK 2024.

Forslaget utgikk på grunn av bestemmelser på nivå 1, av UiO sentralt.

Ikke vedtatt

10. Evaluering av årsplan for 2023 og innspill til årsplan 2024

Det foreslås at punkter fra årsplanen for 2023 videreføres til årsplanen for 2024 da flere av punktene krever varig, langsiktig arbeid. Møllo-Christensen informerte at stipendiater kontakter BHT på bakgrunn av psykososiale plager og forhold.

Årsplan for 2024, sammen med årsrapport for 2023, blir lagt frem på første møte i 2024.

11. Eventuelt

Forslag til møtedatoer i 2024:

  • 07.03.2024
  • 30.05.2024
  • 26.09.2024
  • 28.11.2024
  • Vedtatt

 

 

Publisert 7. mars 2024 15:53 - Sist endra 7. mars 2024 15:53