Praksis ved Kilden kjønnsforskning

Shler opplevde at praksisoppholdet på Kilden var viktig for å bygge nettverk og å lære mer. Sist, men ikke minst, fikk hun brukt fagkunnskapen sin på reelle arbeidsoppgaver.

 

Bildet kan inneholde: person, hår, ansikt, ansiktshår, hake.

Shler Bapiri

Foto: Privat

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du da du var i praksis?

– Jeg hadde varierende arbeidsoppgaver i de seks ukene jeg var i praksis ved Kilden. seks ukers praksis på Kilden Kjønnsforskning. Hovedoppgaven min var å skrive en forskningartikkel om Skjeie-utvalget eller Likestillingsutvalget, som det også kalles.  Status for norsk likestillingspolitikk var tema for Kilden sin årskonferanse som ble arrangert i november.

Samtidig med forskning på likestillingstemaet, deltok jeg på møter og diskusjoner på praksisdagene. I tillegg hjalp jeg kommunikasjonsavdelingen med tips og veiledning om publisering av saker på Kildens sosiale medier kanaler.

Et av høydepunktene i praksisperioden var utvilsomt å delta i arbeidet med planlegging og arrangement av Kildens årskonferanse. Og ikke minst å delta på selve konferansen! 


Hvordan brukte du kompetansen fra utdanningen på HF?

– Utdanningen min i Tverrfaglig kjønnsstudier var en viktig kilde i praksisperioden min. Studiet har gitt meg forståelse av hvordan den norske likestillingspolitikken fungerer. Samtidig hadde jeg lest deler av de to utredningene «Politikk for likestilling 2012», «Struktur for likestilling 2011» av Likestillingsutvalget som pensum. I tillegg var den  teoretiske bakgrunnen fra emner innen kjønnsstudier nyttig når jeg deltok i diskusjoner i Kildens redaksjonsmøter. Ikke minst kommer kritisk tenkning godt med i diskusjoner om likestillingspolitikk ti år etter Skjeie utvalget. 

Hva er den største nytte av praksisoppholdet ditt?

– En av de viktigste erfaringene i praksisoppholdet var å lære og å skrive en forskningsbasert akademisk artikkel. I tillegg fikk jeg mulighet til å bygge et godt nettverk med relasjoner for fremtiden. I praksisperioden ble jeg godt kjent med mange som jobber innenfor dette feltet. Det er viktig for å finne jobbmuligheter relatert til utdanningen. 

Er det noe annet du gjerne vil formidle?

– Jeg anbefaler alle studenter å ta et praksisopphold under studiene. Det er viktig for å bygge nettverk, å lære mer og ikke minst bruke det du har lært i praksis. Prøv å finn en praksisplass et sted hvor de jobber med noe du brenner for og kunne tenke deg å jobbe med. Ikke vær redd for å stille spørsmål - det er da du lærer og får mest ut av praksisperioden!

Shler Bapiri

Studieprogram:
Tverrfaglige kjønnsstudier (bachelor) med fordypning i historie

Praksisemne:
KFL3910 – Arbeidspraksis for Tverrfaglige kjønnsstudier

Praksisplass høsten 2022:
Kilden kjønnsforskning (kjonnsforskning.no/nb)

Flere praksisintervjuer

Av Torunn Nyland, arbeidslivskoordinator HF
Publisert 15. feb. 2023 10:36 - Sist endret 15. feb. 2023 16:03