Jobb og karriere

Tre studenter skal trykke på enter-knappen på et tastatur. To føtter og foran de tre piler som peker i tre retninger.. Collage. Bilde.

Hva gjør tidligere HF-studenter

 • storbekken-mali-200x266 Rådgiver ved Reform – ressurssenter for menn

  Frivillig arbeid en god inngang for å få en fot innenfor bransjen du ønsker å jobbe i når du er ferdig med studiene, sier Mali Storbækken som har en bachelor i Tverrfaglige kjønnsstudier.

 • dannevig-andre-nilsson-200x214 NLU language specialist, språkhistorisk konsulent og transkribør

  I alle tre jobbene har jeg mulighet til å bruke språkferdighetene mine på vidt ulike måter. Lingvistikkstudiet har vist meg bredden i språk, og dette perspektivet er helt essensielt, sier André Nilsson Dannevig.

 • evenshaug-aurora-jacobsen-200x267 Formidler

  Praksis som del av mastergraden på Europeisk kultur ga meg både relevant arbeidserfaring og en nyttig attest å ta med videre i jobbsøkerprosessen, sier Aurora Jacobsen Evenshaug. Hun har i dag jobb som formidler på Jødisk museum Trondheim.

HF-studenter i praksis

 • lisa-samuelsen Hospitant i Kunnskapsdepartementet

  I løpet av praksisopphaldet fekk eg vere med på utviklinga av nye EU-strategiar for Erasmus+ og Horisont Europa. Dette var veldig spennande, spesielt sidan eg fekk vere med i prossessen frå start til mål, fortel Lisa Lindseth Samuelsen, masterstudent på Europeiske språk med praksisopphold i KD vårsemesteret 2021.

 • jonathan-200x234 Praksis ved UNESCO i Paris

  Det sosiale nettverket jeg opparbeidet meg ved UNESCO er noe av det viktigste jeg tar med meg videre, sier Jonathan Wegger Hultin, etter å ha tilbrakt vårsemesteret 2020 i Paris.

 • anja-b-torheim Hospitant ved Den norske delegasjonen til Europarådet i Strasbourg

  Jeg fikk sett hvordan en utenriksstasjon fungerer på innsiden og oppleve hvordan multilateralt samarbeid fungerer på nært hold, forteller Anja Birkelund Torheim om sitt hospitantopphold høsten 2019.

Hva mener arbeidsgiverne

Vi har spurt arbeidsgivere i forskjellige bransjer hva de ser etter når de ansetter, og hva de mener er HF-kandidaters styrker og svakheter.

«God utdannelse og gode karakterer er det mange som har (...) folk som viser bredde og engasjement ved både å lese fag og ha et engasjement ved siden av, skiller seg ut i søkerbunken.»

— Næringslivsleder i Bransjekartlegging 2016

Viktig å tenke på underveis

Utlysninger

Det er for øyeblikket ingen utlysninger.