Jobb og karriere

Tre studenter skal trykke på enter-knappen på et tastatur. To føtter og foran de tre piler som peker i tre retninger.. Collage. Bilde.

Hva gjør tidligere HF-studenter

  • storbekken-mali-200x266 Rådgiver ved Reform – ressurssenter for menn

    Frivillig arbeid en god inngang for å få en fot innenfor bransjen du ønsker å jobbe i når du er ferdig med studiene, sier Mali Storbækken som har en bachelor i Tverrfaglige kjønnsstudier.

  • dannevig-andre-nilsson-200x214 NLU language specialist, språkhistorisk konsulent og transkribør

    I alle tre jobbene har jeg mulighet til å bruke språkferdighetene mine på vidt ulike måter. Lingvistikkstudiet har vist meg bredden i språk, og dette perspektivet er helt essensielt, sier André Nilsson Dannevig.

  • evenshaug-aurora-jacobsen-200x267 Formidler

    Praksis som del av mastergraden på Europeisk kultur ga meg både relevant arbeidserfaring og en nyttig attest å ta med videre i jobbsøkerprosessen, sier Aurora Jacobsen Evenshaug. Hun har i dag jobb som formidler på Jødisk museum Trondheim.

HF-studenter i praksis

Hva mener arbeidsgiverne

Vi har spurt arbeidsgivere i forskjellige bransjer hva de ser etter når de ansetter, og hva de mener er HF-kandidaters styrker og svakheter.

«God utdannelse og gode karakterer er det mange som har (...) folk som viser bredde og engasjement ved både å lese fag og ha et engasjement ved siden av, skiller seg ut i søkerbunken.»

— Næringslivsleder i Bransjekartlegging 2016

Viktig å tenke på underveis

Utlysninger

Det er for øyeblikket ingen utlysninger.