English version of this page

Jobb og karriere

Tre studenter skal trykke på enter-knappen på et tastatur. To føtter og foran de tre piler som peker i tre retninger.. Collage. Bilde.

Hva gjør tidligere HF-studenter

 • Portrettfoto, kvinne, stort smil, brunt hår, briller, oransje genser, hvit bakgrunn
  Museumspedagog

  «Eg trur det finst fleire draumejobbar, men dei må ofte mognast litt», seier historikar Julia. Dette er eit av fleire gode tips ho byr studentar på.

 • Portrettfoto, kvinne, smil, skulderlangt hår, hvit skjortekrage under brunstripete genser, utendørs
  Daglig leder og eier

  Fagkunnskapen og arbeidsmetodene fra middelalderstudier kommer godt med i Benedictes arbeidshverdag som selvstendig næringsdrivende.

 • Portrettfoto, kvinne, skulderlangt hår, sort skjorte, innendørs, smil
  Rådgiver i Folkehelseinstituttet

  Trine jobber med covid-19 i FHI. Både ferdighetene hun opparbeidet seg på HF, og kunnskapen om russisk språk, har vist seg svært nyttig i arbeidet.

HF-studenter i praksis

 • Bildet kan inneholde: person, panne, kinn, hake, kjole skjorte.
  Praksis i Miljøstiftelsen ZERO

  – I tillegg til konkret arbeidserfaring på fagfeltet medier og kommunikasjon har praksisen gitt meg innsikt i hva som skal til for å sikre bærekraftig utvikling både i Norge og verden rundt oss. Det er høyaktuell kunnskap å ta med seg videre i arbeidslivet, sier Anne Marie Sjøholt.

 • andersen-preben-200x250
  Praksis i Helthjem Netthandel

  Det er forfriskende å komme seg ut av Blindern-bobla og få bekreftelse på at det er etterspørsel etter kompetansen og fagkunnskapen din, sier Preben Andersen, masterstudent i Political Communication.

 • Bildet kan inneholde: briller, hår, briller, eyewear, frisyre.
  Hospitant i Kunnskapsdepartementet

  Har du anledning til å velge praksis som del av studieløpet ditt er det en gyllen mulighet, og kanskje det lureste valget du gjør gjennom studiet, sier Ida Marie Gillerstedt, masterstudent på Europeiske språk med praksisopphold i seksjon for internasjonalt samarbeid i KD høsten 2021.

Viktig å tenke på underveis

Hva mener arbeidsgiverne

Vi har spurt arbeidsgivere i forskjellige bransjer hva de ser etter når de ansetter, og hva de mener er HF-kandidaters styrker og svakheter.

«God utdannelse og gode karakterer er det mange som har (...) folk som viser bredde og engasjement ved både å lese fag og ha et engasjement ved siden av, skiller seg ut i søkerbunken.»

— Næringslivsleder i Bransjekartlegging 2016

Case-konkurranser

Ingen kommende konkurranser

Studentjobb

Det er for øyeblikket ingen utlysninger.

Instagram

HF-studenter som er i praksis i utlandet eller på utvekslingsopphold er gjesteredaktører på Instagramkontoen vår. Hver uke overtar en ny student på et nytt sted kontoen.