English version of this page

Jobb og karriere

Tre studenter skal trykke på enter-knappen på et tastatur. To føtter og foran de tre piler som peker i tre retninger.. Collage. Bilde.

Hva gjør tidligere HF-studenter

 • Bildet kan inneholde: skjerf, hår, smil, yttertøy, ansiktsuttrykk. Lærer og sensor i fransk

  Fransken har ikke bare vært mitt yrke, men også gjort meg til en globetrotter! I sin tid dro jeg fra Ål i Hallingdal til Québec i Canada, videre til UiO, deretter til Paris, før jeg bosatte meg i Libanon. Det siste året har jeg flyttet fra Libanon til Kypros, og nå er jeg snart på vei tilbake til Norge, forteller Astrid Folkedal Kraidy.

 • Bildet kan inneholde: person, ansikt, hår, øyenbryn, hake. Dataingeniør

  En styrke ved mastergraden i Music, Communication and Technology er at den også har gitt meg den nødvendige kompetansen og ferdighetene som skal til for å løse nye, tekniske utfordringer i en jobb som ikke har musikk som fokus, sier Jackson Goode om utdanningen fra HF.

 • Bildet kan inneholde: yttertøy, skulder, muskel, produkt, kjole skjorte. Avdelingsingeniør og universitetslektor

  Uansett om du driver med litteraturvitenskap eller arkeologi, hvis du lærer deg å skrive litt kode vil du ha verden for dine føtter, sier Aleksander Tidemann. Han har en master i Music, Communication and Technology.

HF-studenter i praksis

 • Bildet kan inneholde: person, panne, kinn, hake, kjole skjorte. Praksis i Miljøstiftelsen ZERO

  – I tillegg til konkret arbeidserfaring på fagfeltet medier og kommunikasjon har praksisen gitt meg innsikt i hva som skal til for å sikre bærekraftig utvikling både i Norge og verden rundt oss. Det er høyaktuell kunnskap å ta med seg videre i arbeidslivet, sier Anne Marie Sjøholt.

 • andersen-preben-200x250 Praksis i Helthjem Netthandel

  Det er forfriskende å komme seg ut av Blindern-bobla og få bekreftelse på at det er etterspørsel etter kompetansen og fagkunnskapen din, sier Preben Andersen, masterstudent i Political Communication.

 • Bildet kan inneholde: briller, hår, briller, eyewear, frisyre. Hospitant i Kunnskapsdepartementet

  Har du anledning til å velge praksis som del av studieløpet ditt er det en gyllen mulighet, og kanskje det lureste valget du gjør gjennom studiet, sier Ida Marie Gillerstedt, masterstudent på Europeiske språk med praksisopphold i seksjon for internasjonalt samarbeid i KD høsten 2021.

Hva mener arbeidsgiverne

Vi har spurt arbeidsgivere i forskjellige bransjer hva de ser etter når de ansetter, og hva de mener er HF-kandidaters styrker og svakheter.

«God utdannelse og gode karakterer er det mange som har (...) folk som viser bredde og engasjement ved både å lese fag og ha et engasjement ved siden av, skiller seg ut i søkerbunken.»

— Næringslivsleder i Bransjekartlegging 2016

Viktig å tenke på underveis

Studentjobb

05 aug.

Er du lidenskapelig opptatt av faget du studerer? Og kan du formidle nytten og gleden ved ditt fag?

HF søker skolebesøkere – en jobb som lar deg arbeide med både fag og formidling.

05 aug.

HF leter etter en engasjert og strukturert student til å koordinere vår skolebesøksordning!

Instagram

HF-studenter som er i praksis i utlandet eller på utvekslingsopphold er gjesteredaktører på Instagramkontoen vår. Hver uke overtar en ny student på et nytt sted kontoen.