Jobb i frivillige organisasjoner og interesseorganisasjoner

Gutt som drikker av vannkran, nærbilde av blomst, mann og barn ser på bakken i skogen. Collage. Foto.

Frivillige organisasjoner og interesseorganisasjoner spiller en viktig rolle i samfunnet og mange HFere finner drømmejobben her. Mange opplever å jobbe med noe de brenner for i politiske eller internasjonale organisasjoner, og mange fagbakgrunner er relevante her. 

Tidligere studenter som jobber i bransjen

  • Bildet kan inneholde: halskjede, klær, panne, smil, leppe. Rådgiver ved Reform – ressurssenter for menn

    Frivillig arbeid en god inngang for å få en fot innenfor bransjen du ønsker å jobbe i når du er ferdig med studiene, sier Mali Storbækken som har en bachelor i Tverrfaglige kjønnsstudier.

  • Bildet kan inneholde: trener, ansiktshår. Leder for Russlandsavdelingen i Bellona, Oslo

    Skaff deg praksis i løpet av studiene! Dra til Russland og bli kjent med nabolandet, anbefaler Oskar Njaa. Han jobber med klima- og miljøutfordringer i Miljøstiftelsen Bellona.

Arbeidsgiverne mener

Arbeidsgivere generelt legger aller mest vekt på personlig egnethet når de ansetter. Av de formelle kriteriene er formelt utdanningsnivå, faglig spisskompetanse og arbeidserfaring de som tillegges størst vekt ved ansettelse av nyutdannede.

Aktuelle studieprogrammer

Mange av HF-kandidatene i bransjen har bakgrunn fra disse studiene:

Er du interessert i denne bransjen?

Studieveilederen på ditt program kan hjelpe deg med valg av emner og veilede deg til å finne smarte aktiviteter å engasjere deg i. Bransjeforeninger kan også gi deg mer bransjerelevant informasjon.

Finn ut mer om bransjen

Arbeidsoppgaver i jobben

I denne bransjen er de viktigste arbeidsoppgavene for HF-kandidatene med mastergrad:

Graf: kommunikasjonsarbeid og PR 32 prosent; rådgivning 29 prosent; administrasjon 25 prosent; prosjektledelse og prosjektarbeid 25 prosent; og internasjonale relasjoner 18 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.