Jobb i frivillige organisasjoner og interesseorganisasjoner

Frivillige organisasjoner og interesseorganisasjoner spiller en viktig rolle i samfunnet og mange HFere finner drømmejobben her. Mange opplever å jobbe med noe de brenner for i politiske eller internasjonale organisasjoner, og mange fagbakgrunner er relevante her. 

Tidligere studenter som jobber i bransjen

  • njaa-oskar-200x203 Leder for Russlandsavdelingen i Bellona, Oslo

    Skaff deg praksis i løpet av studiene! Dra til Russland og bli kjent med nabolandet, anbefaler Oskar Njaa. Han jobber med klima- og miljøutfordringer i Miljøstiftelsen Bellona.

  • tora-toreng-200x200 Programrådgiver

    Uten semesteret mitt i India ville jeg verken hatt språkkunnskapene eller nettverket jeg har i dag, sier Tora Toreng. Hun har en bachelor i Sør-Asia-studier med hindi fra HF og jobber i Fredskorpset.

Arbeidsgiverne mener

Arbeidsgivere generelt legger aller mest vekt på personlig egnethet når de ansetter. Av de formelle kriteriene er formelt utdanningsnivå, faglig spisskompetanse og arbeidserfaring de som tillegges størst vekt ved ansettelse av nyutdannede.

Aktuelle studieprogrammer

Mange av HF-kandidatene i bransjen har bakgrunn fra disse studiene:

Er du interessert i denne bransjen?

Studieveilederen på ditt program kan hjelpe deg med valg av emner og veilede deg til å finne smarte aktiviteter å engasjere deg i. Bransjeforeninger kan også gi deg mer bransjerelevant informasjon.

Finn ut mer om bransjen

Arbeidsoppgaver i jobben

I denne bransjen er de viktigste arbeidsoppgavene for HF-kandidatene med mastergrad:

Graf: kommunikasjonsarbeid og PR 32 prosent; rådgivning 29 prosent; administrasjon 25 prosent; prosjektledelse og prosjektarbeid 25 prosent; og internasjonale relasjoner 18 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.