
Kulturlivet er mangfoldig og inkluderer både offentlige og private virksomheter: Museer, gallerier, arkiv og bibliotek, kulturminnevern, kulturadministrasjon, ulike kreative næringer, scenekunst, film- og musikkproduksjon. Her finnes det mange ulike type jobber for humanister.
Tidligere studenter som jobber i bransjen
-
Formidler
Praksis som del av mastergraden på Europeisk kultur ga meg både relevant arbeidserfaring og en nyttig attest å ta med videre i jobbsøkerprosessen, sier Aurora Jacobsen Evenshaug. Hun har i dag jobb som formidler på Jødisk museum Trondheim.
-
Biblioteksjef
Jobben ved Inderøy bibliotek gir meg mulighet til å bruke all min kulturelle og historiske kompetanse. Det er både utrolig gøy og veldig tilfredsstillende, sier Ane Vestby Øiesvold, idéhistoriker med en master i Europeisk kultur.
Arbeidsgiverne mener
Arbeidsgivere generelt legger aller mest vekt på personlig egnethet når de ansetter. Av de formelle kriteriene er formelt utdanningsnivå, faglig spisskompetanse og arbeidserfaring de som tillegges størst vekt ved ansettelse av nyutdannede.
Aktuelle studieprogrammer
Mange av HF-kandidatene i kulturlivet har bakgrunn fra disse studiene:
Er du interessert i denne bransjen?
Studieveilederen på ditt program kan hjelpe deg med valg av emner og veilede deg til å finne smarte aktiviteter å engasjere deg i. Ulike virksomheter og bransjeforeninger kan også gi deg mer relevant informasjon.
Arbeidsoppgaver i jobben
Arkiv, bibliotek og museum
De viktigste arbeidsoppgavene for HF-kandidater med mastergrad i denne delen av kulturlivet er:
Kunst, kultur og kreative næringer
De viktigste arbeidsoppgavene for HF-kandidater med mastergrad i denne bransjen er: